Színház

Diótörőcske

zenés mesejáték, 2021., 3 éves kortól

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Csukás István úgy tudott szólni a gyerekekhez, mint kevesen a világon. Minden idők legnagyobb magyar mesemondója, Kossuth-díjas költőnk, írónk 2020. február 24-én, 83 éves korában hagyott itt bennünket. Meséin generációk nőttek fel, és a mai kis- és nagygyerekek körében is az ő meséi, mesehősei a legnépszerűbbek. Utolsó színpadi művét Szikora János felkérésére a Vörösmarty Színház számára írta, és gyermeki örömmel várta a karácsonyra tervezett bemutatót.

Hogy mi a titka Csukás Istvánnak? Mitől annyira szerethetőek a figurái? Hogy lehet, hogy generációról-generációra adjuk át az Ő mesevilágát? Akinek felrémlik Csukás István arca, örökké mosolygó bajusza, az talán sejti a választ. Varázsló-író volt, aki mindenbe bele tudott csempészni egy kis humort, öniróniát, miközben igazán szerethető karakterekkel vette körül magát, és általa a közönség is egy szeretet-burokba léphet a meséin keresztül.

És mi a titka a Diótörőcske című előadásnak? Pont az, amiről a mese szól. Hogy a varázslat a szemünk előtt van, csak ki kell hozzá nyitnunk. Hogy mindenkiből előcsalogatható a kíváncsi gyerek, és hogy minden gyereket kíváncsivá lehet tenni.

 

 

A(z) Vörösmarty Színház előadása

Bemutató időpontja:

2021. október 9., Vörösmarty Színház

Stáblista:

Szereplők

Diótörőcske
Ólomkatona
Kéményseprő
Szanitéc
Kunigunda nővér
Cili, konyhalány
Mili, konyhalány
Katonák/Pilóta

Alkotók

Hozzászólások