Színház

Hamupipőke

musical, 2018., 10 éves kortól

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Hamupipőke, a félig elárvult lányka története a világ egyik legkedveltebb meséje, melynek legismertebb változata a Grimm-testvérek feldolgozása. Ezt a verziót írta zenés színpadra Thomas Jorda és Pavel Singer. A produkciót az eredeti tervező, Manfred Waba pazar látványvilágában állítják színpadra Bécs után Budapesten is. A magyarországi bemutatóban a címszerepet Varga Vivien, a herceg szerepét Ódor Botond játssza, a gonosz mostohát Bokor Jutta alakítja.
Közreműködnek a Táncművészeti Egyetem gyermek növendékei, az Operettvilág Énekkara és a Kropf Balett.

A(z) Játékszín előadása

Bemutató időpontja:

2018. november 30., Játékszín

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

1/10
InCordeSolis 2019 jan. 28. - 12:57:24 1/10
Tipikus példája annak, hogy lehet sok pénzből egy üres giccsparádét alkotni. Ez nem musical, hanem operett, ami szerintem nem jó választás gyerekeknek. A gonosz mostoha és a királynő színészként csapnivaló. A történet leegyszerüsített, így töltelék dalokra van szükség. Az előadás során 3 vagy 4-szer a kivetítőn szereplő "Grimm testvérek" szinkronja egyszerűen vicc, a tartalma gagyi.
De ha ez még nem lenne elég, a finálé a szirupos lében tocsogó, porcukorral megszórt, masnival, kisjézuskával, karácsonyfával nyakonöntött rakás.....
Eddig is tudtam, hogy a Játékszín leginkább a proli közönségetz célozza, de ez az előadás olyan mélyan a béka hátsója alatt van, hogy ha nem gyerekekkel lettem volna, otthagyom az előadást, mert egy kis ízléssel rendelkező embernek kínzás végignézni.