Színház

Hantocska

zenés mesejáték, magyar, 2016., 4 - 14 éves kor között

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

"Elég az hozzá, hogy szépséges lyányomnak, Turbina hercegnőnek, a birodalom legjobb kapusának, akinek még a fiúk sem tudnak gólt lőni, nyoma veszett. Éppen egy éve, hogy elindult az Üveghegyen túlra? elnézést? mindjárt összeszedem magam? Szóval a lyányom elindult, hogy legyőzze a Gonosz Háromfejű Kutyát és elhozza tőle a Gyógytévő Csodafüvet, amely halhatatlanná tesz. De nem tért vissza. Ezért kihirdettetik? Hogy az a lovag? Aki elmegy az Üveghegyen túlra? És visszahozza a lyányomat a Gyógytévő Csodafűvel? az megkapja fele királyságomat és a lyányom kezét, ha tud neki lőni egy gólt."
/Ubul király/

A világ legöregebb embere, Hetedhétország Hatodik Birodalmának uralkodója, Ubul király retteg a haláltól. Mindent megtesz azért, hogy halhatatlanná váljon. Még szeretett kislányát, Turbina hercegnőt is elküldi az Üveghegyen túlra - ahol hemzseg az erdő a gonosz egyfejű koboldoktól és más szörnyűséges fenevadaktól - hogy megszerezze neki a Gyógytévő Csodafüvet, amely halhatatlanná teszi.
Ezalatt a Túlvilágon a Kés Elek Általános Halál és Kaszás-képző Szakiskola végzős diákjai záróvizsgára készülnek. A halálpalánták közül Hantocskára ? az izgulós lyánra - esik a választás, hogy bizonyítsa rátermettségét és átsegítsen valakit a túlvilágra.
Halálország Nagy Könyvébe Ubul király neve van bejegyezve, akinek a mai napon lejár az ideje az élők birodalmában. Hantocska órája már pittyeg is?.

A(z) Soltis Lajos Színház előadása

Stáblista:

Szereplők

Alexander lovag
Turbina hercegnő
Kalipszis apó, Ubul király
Nép Ágoston, Genny Albert
Pus Katus
Kobold, Stréb Erik

Hozzászólások