Színház

Hodworks: Midnight Oil

táncelőadás, 90 perc, 2024., 12 éves kortól

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Milyen valósággal néz szembe egy kortárs táncos a világ két különböző pontján? Mik a hasonló, mik a merőben különböző tapasztalataik? Hogyan tudnak ezekre testükkel választ adni egy olyan térben, amelyben a két egymástól távoli kultúra apránként összefonódik?

A Midnight Oil a magyar HODWORKS társulat együttműködése a hongkongi Unlock Dancing Plaza táncosaival. Az 2023-as augusztusi hongkongi bemutató után, most a Trafóban kerül bemutatásra a két határfeszegető szervezet közös munkája. Az előadás azt vizsgálja, hogyan találhatnak közös nyelvet a testet érő különböző külső hatásokra, elvárásokra a kortárstánc világában.

A Midnight Oil absztrakt, fragmentált elemekkel jelenít meg nagyonis konkrét kulturális, társadalmi tapasztalatokat. A világ két távoli pontjáról érkező táncosok együttese saját kulturális hagyományaik és egyéni tapasztalataik megosztása révén talál közös terepet.

Az Unlock Dancing Plaza egy 2002-ben alapított hongkongi kortárstánc szervezet. Elkötelezettek az újító színpadi produkciók és a színházi tér újradefiniálása mellett. Az Unlock Dancing Plaza háromszoros Hong Kong Dance Awards díjazott, és nagyra értékelt a kortárstánc nemzetközi színterén is.

A HODWORKS társulatot 2007-ben alapította Hód Adrienn. Szabadúszó alkotókkal működő, a hazai és a nemzetközi kortárstánc-színtéren is aktív együttes. A társulat keménymagját képező táncosok változó konstellációkban már évek óta dolgoznak együtt. Az előadások ismeretlen, határfeszegető irányokat jelölnek ki, gyakran foglalkoznak a teljesen lecsupaszított emberi test fizikalitásával. Tartalmukat az absztrakt megjelenés és a konkrét, gyakran verbalizált jelentés közti finom mozgás jellemzi. Témáik az univerzális emberi tapasztalatoktól a konkrét, jelenkori előadóművészeti problémákig terjednek. A HODWORKS előadásait három alkalommal válogatták be az európai tánchálózat Aerowaves programjába, a társulat Magyarországon pedig többszörös nyertese a Lábán Rudolf- és Imre Zoltán-díjnak.

Koreográfusi társalkotó: Molnár Csaba

Fény: Samual Chan
Zene és sound design: Gold Mountain
Kosztüm: Trista Ma
Stage Manager: Jonathen Lee
Assistant Stage Manager: KM Ng
Project manager (HODWORKS): György Ujvári-Pintér
Assistant Stage Manager: Luk Pak Yin
Co-produced by: Unlock Dancing Plaza, Off Alapítvány

Előadók: Cheung Tsz Kwan, Gláser Márton, Kacsó Imola, Li Ka Man, Molnár Csaba, Woo Yat Hei

A(z) Hodworks előadása

Bemutató időpontja:

2024. március 14., Hodworks

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások