Színház

Japánkert

interaktív játék, olasz, 2010., 3 - 99 éves kor között

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

A japánkert csupa meglepetés, mágikus helyszín: utazásokról mesél... Megelevenedik a vízililiomok kertje, a rét és minden lakója, a daloló híd kertje, a virágoskert és a tenger. A híd deszkáira lépve szolmizál(hat)unk, a réten kőről kőre ugrál(hat)unk. Ügyesnek kell lennie annak, aki a gyorsan mozgó lótuszlevélen akar maradni!
A mesélő - egy színésznő - tárja elénk Shiro, a japán kisfiú történetét, aki hegyek közt fekvő falujából egy patakot követve vágott neki a világnak és hazatértekor utazásait egy kert virágaival, fáival, köveivel játssza el. A színpadot borító szőnyegen egy táncos lépésről lépésre nyitogatja meg a mozgalmas, színes, hangos kertek kapuit. A szőnyeg - beépített érzékelők és a digitális technika segítségével - vetített képekkel és hangokkal válaszol a táncos mozdulataira, aki produkciója végén közös játékra hívja a nézőket, hova máshova, mint a kertbe. A gyerekek pedig felfedezhetik a teret, a megjelenő képek, a megszólaló hangok logikáját. Zenélnek, táncolnak, utaznak, játékosan, a fantázia segítségével. A Japánkert egy olyan utazás színházi környezetben, melyet a japán kertek szépsége és szimbolikája ihletett.
Az olasz TPO Európa egyik legeredetibb gyerekszínházi társulata: Speciális informatikai, technológiai háttere van minden előadásuknak. 2002 és 2007 között született meg a ccc, children cheering carpet (gyermekvidító szőnyeg), az a technológia, amelyre ez az interaktív előadás is épül. Az előadó és a nézők mozgására a (tánc)szőnyeg szenzorainak segítségével kép és hang effektusok válaszolnak.

A(z) Trafó előadása

Bemutató időpontja:

2010. február 19., Trafó

Stáblista:

Hozzászólások

10/10
mozigepesz 2010 febr. 22. - 00:12:44 10/10
Nagyon klassz volt az eloadas.