Színház

Kincskereső kisködmön

zenés előadás, magyar, 2017., 10 - 14 éves kor között

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Zenés gyermekszínházi műsor a Jelen Teátrum és a Szép Ernő Színház művészeinek előadásában.

A regény sok igazság tárháza, fejezetenként nyitja ki eme valóságot. Huszonnégy részéből, hét került feldolgozásra. Szépen szóló muzsika, A cinegék királya, Az ősök kincse, a Hogyan tanultam meg olvasni? a Miben lakik a magyar tündér? Az utolsó öltés, valamint a Megy a ködmön világgá című fejezetek kerültek színpadi megvalósításra.

Mindezek annak a Móra Ferenci gondolatnak a jegyében, hogy az élet olyan, amilyen, de szeretet nélkül elviselhetetlen!

A megvalósuló jelenetekben sok apró igazság tárháza nyílik ki. A befogadó néző, ezeket látva és hallva próbálja elfogadni eme értékeket.

A mű utolsó mondata, amely Móra Ferenc életének vezérlő elve, Gergő számára is őszinte és megszenvedett értelmet kap: "A szeretet az élet." ? remélhetőleg a nézők számára is átélhetővé válik! Megtalálni az élet legnagyobb kincsét, amely minden meseelem ellenére, éppen azok segítségével, a művészet szentélyében kézzelfoghatóvá válhat! Korreláció, igazi kötelék jöhet létre! A mindvégig jelen lévő kincs, a földre kitett égi árva. a szeretet, ott van valamennyiünknél! Többet ér, még a fénylő aranynál, még a csillogó tündérpornál is, ugyanis az igazi kincs, azért nincs, mert nem kézzel fogható!

A(z) Szép Ernő Színház előadása

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások