Színház

Lúdas Matyi

mesebalett, 1 felvonás, 2022., 4 éves kortól

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Avagy a felnőtté válás útja.
Hogyan lesz a gyermekből- a becsületéért kiálló, az igazságért harcoló, humorral és értelemmel tanító példamutató Férfi. Lúdas Matyi karaktere, életrevaló furfangos ereje méltán vívja ki közel két évszázados töretlen szimpátiáját. Kinek szíve gyermekien tiszta, vele érez, s drukkol nagyon, hogy a világ erkölcsi rendje helyre álljon.

A Pécsi Balett repertoárján mindig is szerepeltek a gyermek és ifjúsági korosztályt megszólító balettek. A társulat kiemelt feladatának tekinti a táncszerető és a táncot értő fiatal közönség művészeti nevelését. A fiatal korosztály számára készült előadásaik célja a minőségi szórakoztatás mellett a klasszikus művek megismertetése és újszerű interpretálása. Lúdas Matyi története a tánc nyelvén megjelenítve valódi kuriózum, Fazekas Mihály elbeszélő költeménye a magyar irodalom egyik gyöngyszeme. A Pécsi Balett gyermekeknek szóló előadásaiban a magas színvonalú tánctechnika mellett legalább olyan fontos a humor, a játékosság; a céljuk most is az, hogy elvarázsolják a kis közönséget. Lúdas Matyi tanulságos és szórakoztató története erre kitűnő inspirációt, alapanyagot ad.

Vincze Balázs rendező-koreográfusként kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Többgyermekes édesapaként jól ért a legkisebbek nyelvén; koreográfiája, a Hófehérke és a hét törpe az utóbbi évtizedek egyik legsikeresebb mesebalettje volt. Koreográfusi ambíciókkal is rendelkező kitűnő szólistáink, Molnár Zsolt és Szabó Márton nem először vesznek részt a kreatív alkotófolyamatban. Legutóbb az ÁdámÉva c. táncszínházi előadásunkban mutatták meg sajátos táncnyelvüket, koreográfiai tehetségüket, kivételes együttműködési képességüket. A Pécsi Balett táncművészei kiemelkedő tánctudásuk mellett egyedi karakteralakítási képességgel rendelkeznek, így méltó módon képesek a táncművészet népszerűsítésére, az ifjúság színházi nevelésére, a tánc speciális, mindenki által érthető nyelvén.

Társkoreográfusok: Molnár Zsolt, Szabó Márton.

1. Hajdú: Tuboly Szilárd
2. Hajdú: Szendrői Bence
3. Hajdú: Erdélyi Zsombor
Kutya: José Blasco Pastor
Biri néne: Marina Pérez Ahedo
Lódoktor, kukta: Domján Kristóf

Pillangók: Kis Jana Luca, Pintér Rebeka, Reetta Riikonen, Rónaki Nina
Nép: Varga Máté/ Matola Dávid, Frank Edina / Karin Iwata, Molnár Zsolt / Koncz Péter, Balogh Csongor / Szabó Márton, Marina Pérez Ahedo, Domján Kristóf, Kis Jana Luca, Pintér Rebeka, Reetta Riikonen, Rónaki Nina

A(z) Pécsi Balett előadása

Bemutató időpontja:

2022. február 12., Pécsi Balett

Stáblista:

Hozzászólások