Színház

Maskarádé

előadás, magyar, 2009., 3 - 99 éves kor között

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Fagyos Boldogasszony havában a Bábosházban télűző mulatság tartatik: muzsikusok, alakoskodók, komédiások, langaléta figurások várják a mókát szerető gyermeknépet, hogy segítségükkel kiseprűzzék a Telet a házból, a városból, de még a környékéről is!

Ahogyan ezeket a sorokat írom, bágyadt napsugarak cirógatják a bokrokat, a rügyek nem tudják eldönteni, hogy pattanjanak-e vagy sem. De jobb, ha alszanak még, mert az éjszakai fagyok már a tél közeledtét jelzik. Ha már közeleg, egye fene, jöjjön! Hozzon sok-sok havat, hogy csúszhassanak a szánkók s a lécek, gömbölyödhessenek a hóemberek!

De ha már ilyen későn jött, ne is maradjon sokáig! Február közepétől Tél uraságnak semmi keresnivalója e tájon, s ha mégis itt maradna, reszkessen, mert jönnek a maskarások! Fagyos Boldogasszony Havában, annak harmadik hetében télűző farsangi játékokkal múlatjuk az időt a Bábosházban, s kiseprűzzük a Tél minden ivadékát: havat, hideget, fagyot!

Komédiások várják itt a mulatni vágyó gyermekeket ezeken a napokon, alakoskodók csapnak nagy csinnadrattát az érkező aprónépnek. A sokadalom tanúja lehet egy farsangi pár esküvőjének: itt esküszik farsangi hűséget egymásnak Nagyfenekű Julcsa és Málészájú Gyurka. A lagziba várjuk a délceg huszárt a lovával, reméljük, a morcos medve koma is táncra perdül, nagy tudású kecskénk szintén sokat tanult tavaly óta, és még Törökhonból is érkeznek vendégeink. De hogy ki mindenki teszi még tiszteletét a lagziban, azt megtudhatja, aki eljön hozzánk a Maskarádéra! Eme szíves invitálás mindenkit feljogosít arra, hogy jöveteli szándékát bejelentse a Vojtina figurásainál!

Víg zeneszóval és jó szívvel várunk mindenkit!

A figurások és a muzsikusok

A(z) Vojtina Bábszínház előadása

Hozzászólások