Színház

Mesék a bőröndből

előadás, 2009., 3 - 99 éves kor között

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A világjáró bábszínház
A "Mesék a bőröndből" egy, a szokásostól eltérő német óra óvodások és iskolások számára. Mivel ez a korosztály a német nyelvvel még csak ismerkedik, egyes szavak és kifejezések mindkét nyelven elhangzanak. A csodabőrönd finoman festett falapjai díszletként szolgálnak, ami előtt a színészek bábok segítségével életre keltik a mesét. A mesék 20-45 percesek, így tökéletesen igazodnak a gyerekek koncentrálóképességéhez. Az előadás időpontja egyéni megállapodás szerint történik.

Repertoár
Grimm testvérek: Csizmás Kandúr
Egy molnár halálakor három fiának mást és mást hagy örökségül. Az első a malmot kapja, a második egy szamarat, a legkisebb fiúnak a ház öreg kandúrja jut. A fiú ekkor még nem is sejti, mekkora szerencse érte. Így elhatározza, hogy a hasztalan állat bundájából kesztyűt készíttet. Mikor a macska vesztét érzi, emberi nyelven arra kéri gazdáját, hogy maradék pénzéből készítessen neki egy pár csizmát. A fiú eleget tesz a kérésnek. A kandúr csizmát húzva, ember módjára két lábra áll, és ezzel csodás történet veszi kezdetét, melyben a furfangos kandúr királlyá teszi a szegény legényt.
Közreműködik: Lotz Kata

H. Ch. Andersen: A fülemüle
Kínában réges-régen a császár palotája a legszebb épület volt, ráadásul hatalmas kertjében ezüst csengők csilingeltek a virágokon, de mindennél csodálatosabb volt a fülemüle éneke. Aki csak hallotta, versbe foglalta szépségét. A kínai császár is innen hallott a fülemüle létezéséről, és udvaroncai és egy konyhalány segítségével megkerestette a madarat. A fülemüle, aki eddig szabad volt, most a császár foglya lett. De kisajátíthatja-e bárki is a fülemülét? Felér egy drágakövekkel kirakott fülemüle-utánzat az eredetivel? Ezekre a kérdésekre kaphattok választ, ha megnézitek a DBU Mesék a bőröndből sorozatának következő epizódját.
Közreműködik: Pitz Melinda

Grimm testvérek: Holle anyó
A mese egy lányról szól, akit mostohaanyja elhanyagol és kihasznál. Egy napon fonás közben beleejti orsóját a kútba és mostohaanyja haragjától félve utánaugrik. Egy szép mezőn találja magát, ahol mindenféle próbát kell kiállnia, majd Holle anyó szolgálatába áll. Hosszú idő elteltével végül hazatér, és szorgalmáért Holle anyó aranyesővel jutalmazza. Mikor a lusta és írigy mostohatesvér megtudja, hogy milyen szerencse érte a lányt ő is a kútba ugrik, hogy hasonló jutalomban részesüljön, de a dolgok másképp alakulnak...
Közreműködik: Frank Ildikó

Grimm testvérek: A brémai muzsikusok
A brémai muzsikusok négy állat történetét meséli el (egy kakas, macska, kutya és szamár), akik gazdáik számára hasznavehetetlenné válnak, és a vég fenyegeti őket. Azonban mindannyian megneszelik, hogy mi készül ellenük és még időben kereket oldanak. A négy állat összetalálkozik egymással és a szamár javaslatára együtt indulnak Brémába, hogy ott felcsapjanak udvari muzsikusnak. Az éjszaka közeledtével egy erdőbe érve rablók tanyájára bukkannak. Mit sem sejtve birtokba veszik a házat...
Közreműködik: Lotz Kata

A(z) Magyarországi Német Színház előadása

Stáblista:

Hozzászólások