Színház

Oliver!

musical, 2 felvonás, magyar, 2010., 10 - 14 éves kor között

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

"A kis Olivér alakjában az emberi JÓ örökérvényű elvét kívántam megformálni, mely minden gonosszal szembeszáll és a végén teljes diadalt arat." (Dickens)

A Dickens Twist Olivér című regényéből készült színdarab a 19. századi Londonba kalauzolja a nézőt, és Olivér, a kis árva hányattatott sorsát meséli el. A fiúnak veszélyes kalandokban van része, de sorsa végül jóra fordul. Az árvaházból megveszi egy temetkezési vállalkozó, majd innen megszökve Faginhez és az általa pártfogolt, hasonló sorsú gyerekekhez kerül. Itt kap végre némi törődést a titokzatos öregúrtól és csapatától, amelyről kiderül, valójában jól szervezett tolvajbandaként működik, Fagin pedig a tolvajiskola vezetője. Ártatlanságával Olivér hamar ellenségeket szerez, és bár legkevésbé sem ő irányítja a történéseket, megjelenésével az egész banda élete tragikus fordulat vesz.

Fagin - Kósa Zsolt
Olivér - Orosz Kamilla (tanuló)
Svindli - Benedek Bálint (tanuló)
Nancy - Ujszigeti Anna
Mr. Bumble - Solti Ádám
Mrs. Corney - Kárpáti Barbara
Bill Sykes - Szinovál Gyula
Mr. Brownlow - Farkas Tamás
Dr. Grimwig - Hegedűs Péter
Mr. Sowerberry - Boros Ádám
Mrs. Sowerberry - Müller Zsófia
Noah - Steiner Imre Manó (tanuló)
Beth - Czifra Eszter (tanuló)
Mrs. Bedwin - Manyasz Erika
Charlie - Gereczi Veronika Hanna (tanuló)
Pipi - Matusz Mirtil Anna (tanuló)

további szereplők:
Berkó Zalán, Bóta Boglárka, Bóth Nóra, Dánielfy Anna Sára, Dömötör Dorottya Laura, Figeczky Anna, Gecse Laura, Kusztván Zsófia, Lovay Laura, Lukács Dalma, Majkó Dóra, Monori Fanni, Nagy Ágnes, Nagy Réka, Veréb Eliza, Zilai Eszter

A(z) Gózon Gyula Kamaraszínház előadása

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások