Színház

Simorág TánCirkusz: Tükörmese

újcirkusz, 50 perc, 8 - 14 éves kor között

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

“A Simor Ágnes vezetésével működő Simorág TánCirkusz 2010 óta foglalkozik a színház, tánc, cirkusz, bábszínház összekapcsolásával készülő mese-előadások megalkotásával.
Képzeletvilágukban a díszletek és a szereplők folyton átváltoznak, hiszen a mesékben is bárki
bármivé változhat. Új történetekkel dolgoznak, szimbólumrendszereik könnyen értelmezhetők,
produkcióikban egyaránt fontos szerep jut a humornak és a líraiságnak. Előadásaik non-verbálisak vagy éppen verses szövegekre épülnek. A meséket élőzene kíséri, de a zene általában sokkal több ennél: erősíti, kiegészíti, inspirálja a szereplőket. Az előadásaik közönségére a kortalanság jellemző, hiszen kicsiket és nagyokat egyaránt magukkal ragadnak. (..)
A mesében a Tündér (Simor Ágnes) és az Óriás (Turai Bálint) életébe kukucskálhattunk be, ugyanis ők szomszédok. Egy fal választja el csak őket, ugyanolyan otthonaikban szinte ugyanaz történik velük – kicsiben és nagyban. Nagyon kedvesen reflektál az elmúlt év bezártságára az alaphelyzet, mely humorbonbonokkal brillírozik, mégis elgondolkodtató.”
(Kútszélistílus.hu: Sárosi Emőke)
Eközben játékos zsonglőr és akrobatikai jelenetek alakulnak, ahogyan a szereplők összecserélik tárgyaikat és felismerik, hogy akivel nap, mint nap tükörbe néznek, az önmaguknak hitt lény, valójában a másik. Képzeletből szőtt világukban mindent meseszálból kötöttek a díszlettervezőink, így a kellékek és jelmezek retextil alkotások. Azonban a varázslatos lények mitikus világában az ember is jelen van, ami csak még jobban összekavarja a dolgokat! Hiszen az ember felnőtt, így kérdés mit is lát a tündérekből, óriásokból, akik magának a mesének és a természetnek az allegóriái. Mit tud tanulni tőlük?
Ez a kihívás a mesének egy olyan rétegét teremti meg, ami egymás megértéséről szól, a gyermeki és felnőtt világ találkozásának a határán a fejlődés lehetőségeiről!

Zenészek: Tóth Bernáth Réka, Vázsonyi János

Díszletfal, jelmez, kellékek: Tangly hands
Díszlet szerkezet, bambusz és tükör: Szabon Balázs
Díszlet koncepció: Simor Ágnes és Szabon Balázs

A(z) Simorág TánCirkusz előadása

Stáblista:

Hozzászólások