Színház

Violin király és Hanga királykisasszony

zenés mesejáték, 50 perc, 2014., 3 - 12 éves kor között

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

"Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy hatalmas birodalom, a hangok országa, Pentatónia. Hogy milyen volt ez az ország? Nem volt se északon, se délen, se keleten, se nyugaton, de ott volt mindenütt: a földön, a vízben és a levegőben. Ez a birodalom tele volt csodálatos hangokkal, szépséges dallamokkal, varázslatos muzsikával. Királya is volt néki, ahogy egy rendes országban lennie kell. Úgy hívták, hogy Violin király.

Az özvegy Violin királynak volt egy hétszerszép leánya: Hanga királykisasszony. A király nagyon féltette egyetlen leányát. Óvta a naptól, óvta a széltől, még a palota kapuján sem mehetett ki. Így hát egész nap csak bolyongott a palota termeiben, vagy a könnyeivel öntözte a kertben a virágait. Közben szomorú dalokat énekelgetett napestig.

Violin királynak egy szép napon elege lett a sok dalolásból..."

A mese folytatásaként az előadásból megtudhatjátok, hogy mi történt a királykisasszonnyal, hogyan veszítette el és szerezte vissza a hangját az ördögtől a közreműködő gyerekekkel.

Eközben megismerkedhetnek különböző hangszerekkel, melyeknek mind-mind nagy szerepük van abban, hogy a végén minden jóra forduljon, és mindenki táncra perdüljön.

A(z) Joós Tamás előadása

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások