Színház

1 link

előadás, magyar, 2015.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

" jake_smiles: elélveztél te is?
bianca21: csak megváltozott a testsémám, drága ;-)
Smilesnak ez tetszik, ez a pengés cinizmus, Bianca úgy adja meg magát, hogy közben magát adja, jó nő, no, bár lehet, hogy férfi."

Jake Smiles, a hős online él, öl és szeret. Jake Smiles, a szerző neve írói álnév, netes nyelven nickname. 1 link, a magyar irodalom első online regénye a közönségtől és a zsűritől egyaránt első díjat nyert a Magvető Kiadó és az Origó 2001-es pályázatán. A regényt Bánki Gergely állítja színpadra, Vajdai Vilmos főszereplésével, Karcis Gábor vizuális világában, Vranik Krisztián zenéjével, a Proton Színház előadásában, a Trafó Kortárs Művészetek Háza támogatásával.

Bánki Gergő a Proton Színház színeiben tárja a közönség elé első rendezését az 1 linket, amit Jake Smiles regénye alapján készített, kinek kilétét azóta is homály fedi. A rendezőt a könyvben elsősorban a nyelvezet és a karakter ragadta meg. Az internetes szlengnek és számítógépes szaknyelvnek bérelt helye van Smiles szótárában, ő maga pedig egy jómódú, középkorú férfi, menő munkával, feleséggel és gyerekkel. Csak éppen szabadidejének minden percét a számítógép előtt tölti: játszik, chatel, flörtöl, szeretkezik, online éli hétköznapjait, míg a valóságban maga a megtestesült cinizmus és közöny.

A(z) Proton Színház előadása

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások