Színház

"62 nap" - halál-útinapló

előadás, magyar, 2001.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Az előadás alapját egy japán fiatalember önkéntes halálútjának naplódokumentumai alkotják. A 90-es években egy önmagát halálra ítélő ember elvonult a hegyekbe és az általa, műanyag fóliából és ágakból tákolt esővédő alatt ült étlen és némileg szomjan a bekövetkező halála pillanatáig. Ez a fájdalmasan szép elmúlás 62 napig tartott. Hangnaplószerűen magnóra mondta érzéseit, növekvő fájdalmait, látomásait. Kiszáradt, mumifikálódott testére hónapokkal később találtak rá.

Az Árvai György nevével fémjelzett Természetes Vészek Kollektíva 1984 óta folytat intenzív alkotómunkát a színház, a tánc, a zene és a vizuális művészet különböző területein. Munkáik szerves egységét egy, a verbális kifejezésétől eltérő, a különböző művészeti médiumok adekvát ösztönzésén alapuló gondosan felépített létdramaturgia hordozza.
A mostani előadás alapját egy japán fiatalember önkéntes halálútjának naplódokumentumai alkotják.

A '90-es években egy önmagát halálra ítélő ember elvonult a hegyekbe, és az általa műanyag fóliából és ágakból tákolt esővédő alatt ült étlen és némileg szomjan a bekövetkező halála pillanatáig. Ez a fájdalmasan szép elmúlás 62 napig tartott. Hangnaplószerűen magnóra mondta érzéseit, növekvő fájdalmait, látomásait. Kiszáradt, mumifikálódott testére hónapokkal később találtak rá.

A Természetes Vészek Kollektíva az írást hitelesen, a művészi adaptáció nyers alapjául szolgálva információként használja fel.

A(z) Természetes Vészek Kollektíva előadása

Bemutató időpontja:

2001. október 11., Természetes Vészek Kollektíva

Stáblista:

Hozzászólások