Színház

A Cirkuszhercegnő

operett, 3 felvonás, magyar, 2004.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Kálmán Imre a "tudós muzsikusok" második nemzedékének (Kálmán, Szirmai, Jacobi) jeles képviselője, az operettirodalom egyik legnagyobb mestere.
Az egész világon éneklik-fütyülik dallamait. Úgy tartják számon művészetét, hogy az új életre keltette a bécsi operettet, méghozzá magyaros dallamokkal.
A csárdás, a palotás meghódította a világot. A nagy zeneszerző műhelyében szinte kifogyhatatlanul bontakoztak- alakultak a káprázatos dallamok, újabb és újabb zenei ötletek villantak fel.
A librettisták - Brammer és Grünwald -"A cirkuszhercegnő" színhelyéül a szentpétervári nagycirkuszt választották. Fedja, a cári Oroszország tisztje, nagybátyjának menyasszonyába, Fedorába szerelmes. A nagybácsi tudomására jut ez a szerelem, és tönkreteszi Fedja tiszti karrierjét. Fedora az öreg herceg felesége lesz és hamarosan özvegy marad. Fedja, a nagyszerű lovas "Mister X" néven a pétervári cirkusz nagy szenzációja, fekete álarcban lép föl. Fedora is elmegy a cirkuszba, ahol találkoznak, de nem ismeri fel a férfit, s amikor az szerelmet vall neki, elutasítja?

A(z) Kecskeméti Katona József Színház előadása

Bemutató időpontja:

Stáblista:

Hozzászólások