Színház

A Grönholm-módszer

színpadi játék, magyar, 2008.

Értékelés:

13 szavazatból
Szerinted?

Négy pályázó - három férfi és egy nő - felvételi beszélgetésre érkezik egy multinacionális vállalathoz, ahol kereskedelmi igazgatót keresnek. A korábbi szűrőkön már átjutottak - ez lesz az utolsó megmérettetés. A jelentkezőknek azonban a hagyományos interjú helyett meglehetősen szokatlan feladatokat kell megoldaniuk, melyek egyre bizarrabb és feszültebb helyzeteket teremtenek... Vajon mi mindenről hajlandóak lemondani, hogy megszerezzék az állást? Milyen erőfeszítéseket tesznek, meddig képesek elmenni ebben a harcban? Vannak-e tabuk, morális határok? S vajon mindenki az-e, akinek mutatja magát?

"A Grönholm-módszer ötletének alapja megtörtént esemény. Néhány éve egy madridi kukában megtalálták egy szupermarket-lánc személyzeti osztályán dolgozó alkalmazott feljegyzéseit azokról a nőkről, akik pénztárosi állásra jelentkeztek. A feljegyzésekben hemzsegtek a hímsoviniszta, idegengyűlölő, durva jellemzések ("kövér, bögyös", "dagadt, külföldi", "sötétbőrű, azt sem tudja, hogyan kell kezet fogni", "sípoló hangú, tiszta idióta", stb.). Ez az alkalmazott, annak tudatában, hogy rá osztották a kiválasztás szent misszióját, felhatalmazva érezte magát, hogy ilyen önkényesen nyilatkozzon olyan emberekről, akiket egyáltalán nem ismert. Elképzeltem ezeket a szerencsétlen nőket, ahogy igyekeznek jó benyomást kelteni a cég előtt, és próbálnak a vélt elvárásoknak megfelelően viselkedni, készen akár kisebb megaláztatásokra is, csak hogy megszerezzék a munkát, amire szükségük van." (Jordi Galcerán)

A(z) Manna Produkció előadása

Bemutató időpontja:

2008. január 10., Manna Produkció

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

9/10
daka25 2014 máj. 06. - 11:47:42 9/10 Előzmény dreamer1
Nagyon vicces darab, jó rendezés, szórakoztató elõadás.
Különösen a torreádoros jelenet tetszett!
dreamer1 2012 nov. 01. - 21:05:10
Én a Botos Évát nem bírom.
Criobs 2011 ápr. 12. - 18:07:01
Én a filmes változatot korábban láttam a színdarabnál, aminek örülök, mert a film inspirált arra, hogy megnézzem a színpadi verziót is. Izgalmasan vártam, hogy hogyan valósulnak meg az egyes jelenetek a színpadon, hogy milyen esetleges új ötletekkel operál a rendezõ. És nem kellett csalódnom, mert az elõadás SZUPER volt! Gratuláció a Színészeknek!
9/10
fruktóz 2010 dec. 14. - 21:54:16 9/10
Pörgõs darab, tele humorral, végig lekötött. Huszár Zsolt figurája nagyon mai és nagyon szerethetõ, a karakter minden arroganciája ellenére.
Icipici hiányérzetem támadt a végén, az utolsó jelenet egy kicsit elszakadt a darab többi részétõl, több drámaiságot, elmélyültséget vártam volna.
9/10

Aki még nem látta az elõadást, és meg akarja nézni, ne olvassa el a Revizor kritikáját, mert az egész történetet elmondja, minden részletre kiterjedõen, igazi poéngyilkos!
trevor 2009 márc. 25. - 16:53:55
Valóban elragadó, lendületes darab. Egyetlen percét sem untam
10/10
csuribuksi 2009 márc. 22. - 16:50:52 10/10
Kiváló darab,nagyszerû elõadás.