Színház

A lemez két újabb oldala

színmű, 90 perc, magyar, 2015.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

"Biztos mindenkinek ismerős, ha a saját véleménye nagyon eltér a saját - adott esetben fél órával ezelőtti - véleményétől, csak mert közben egy másik szerepbe került, és már nem az anyukáját kell győzködnie ugyanarról, hanem a gyerekét. Nyilván néha nagyon nehéz nevetni ezeken a helyzeteken, de egy sötét nézőtéren simán lehet úgy csinálni, mintha ez nem rólunk szólna, hanem másokról? a röhögés feloldja azokat a gátlásokat, amik ezekben a helyzetekben rakódnak ránk. Janikovszky Éva azonban túl jó megfigyelő, a megengedő humor nem fedi el, hogy ezek bizony mi vagyunk. Szóval ez valami felszabadító röhögés, amiből kevés van az életünkben, miközben minden más módszer hatástalannak tűnik az élet nagy kérdéseinek kezelésére." (VP)

A produkció eredeti változata Fullajtár Andrea és Horváth Lili szereplésével 2013. március 23-án (az írónő halálának 10. évfordulója alkalmából) teltházzal és hatalmas sikerrel debütált a Katona József Színház Sufnijában, majd ismét sikerrel vizsgázott 2014-ben a Marczi Közösségi Tér nagy színháztermében. 2015. március 23-án Pikali Gerda és Horváth Lili keltette bravúrosan életre az írónő halhatatlan asszonyfiguráit az IBS Színpadon.
A színházi ősbemutató kiemelkedő sikerén felbuzdulva az alkotók 2015 nyarán Balatonföldváron, a Kultkikötőben az előadás férfi-változatával lepik meg a közönséget: Nagy Sándor és Nagy Viktor magával ragadó stílusban szólítja majd meg a fanyar humor szerelmeseit.

A(z) KULTKIKÖTŐ előadása

Stáblista:

Hozzászólások