Színház

A padlás

előadás, magyar, 2008.

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

1988 óta játssza a Vígszínház A padlás c. mesemusicalt Presser Gábor csodálatos dalaival. A Rádiós, Süni és társaik szívmelengető, megindító története már eddig is rengeteg gyereknek (és felnőttnek) nyújtott felejthetetlen élményt. Négy eltévedt, elveszett, eltávozott mesehős keresi az "örökre szépek" csillagát, azt a "távoli tájat, hol az elveszett játékok életre kelnek". Remélik, hogy a Rádiós, a maga amatőr eszközeivel, összekötetésben áll a csillagokkal, és segít nekik eljutni oda, vagy üzenni a Révésznek, hogy jöhet értük, s "utána repülünk". Természetesen itt is, még ezen a Padláson is vannak akik nem segítenek szívesen, sőt, inkább akadályozzák a boldogulást. Itt van például Témüller a házból, aki azt hiszi, hogy csakis "övé a pálya".
A kecskeméti előadás alkotói a Kecskemétfilm KFT. meseszerető munkatársaival összefogva, együttesen alakítják ki az előadás képi világát, animációs technikáját. Rádiós szerepére Puskás Pétert, a Megasztárból megismert énekest nyerte meg a színház. Süniként Simon Boglárkát láthatja a közönség, aki a Társulat című sorozatban tűnt fel.

A(z) Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház előadása

Bemutató időpontja:

Stáblista:

Hozzászólások

offtopic
Gabriella54 2009 febr. 01. - 21:59:01 Előzmény Vékes_Martin
Szia!
Bocs, hogy ismeretlenül, de megvan a Padlás cd-je és dvd-je is (az eredeti, Vígszínház-beli szereposztással), ha még érdekel!
Budavári Gabriella
marteeka 2009 febr. 01. - 12:48:28 Előzmény Gabriella54
Tegnap este sikerült végre megnéznünk.
Én nem tudom Petit Kaszás Attilával összehasonlítani, mert nem volt szerencsém vele látni, leszámítva a youtube-os videokat, de ott ugye nem olyan, mint élõben. Sõt, arra sem emlékszem, hogy kivel láttam egyáltalán, annyira kicsi voltam akkor még :)

Peti teljesen rendben volt, az énekhangjáról ezt eddig is tudtuk, de színészként is abszolút megállta a helyét, határozottan tetszett. Egyedül a klasszikus Fényév távolságban éreztem néha soknak, talán mert azt sokat hallottam Attilától is, és õ másképp énekli, Peti néha oda tette a hangsúlyt, az erõt, ahol azt Attila már-már elcsukló hangon énekelte. De ettõl függetlenül jó volt.

Nekem tetszettek a jelmezek, kicsit modernebb fényt kapott a darab és talán jobban ültek a poénok is, mint a régi felvételeken.

Szumma szummárum, jó volt a darab, jók voltak az alakítások, beleértve a kellemes csalódást Petire vonatkozólag. A rajongója egyelõre még nem leszek, de ebben a szerepben szerintem adta, amit kellett, se többet, se kevesebbet.
Miss. ßrigike 2008 dec. 07. - 14:25:42
Én kecskeméti vagyok, így nem volt nehéz jegyet szereznem... és kijelenthetem, hogy megérte. Pozitívan csalódtam Puskás Petiben is, nem hittem volna, hogy a színészi része is menne neki, de néhol elég jó volt. Az tény, hogy Kaszás Attila után fel volt téve a léc, és bár jobb úgyse lett, de megnézhetõ és újra gyereknek érzi magát az ember a darab után. Kölyök szerepében, Wégner Judit nagyon nagyot alakított, talán az egyik legjobbat. Bár a koreográfia tényleg nem a legbonyolultabb és nem a legfantasztikusabb, de ehhez a darabhoz ennyi pont elég és le a kalappal... nagyon jó.. aki tud jöjjön el és nézze meg.
10/10
Vékes_Martin 2008 dec. 06. - 20:32:16 10/10
Mi éppen ma mentünk egy barátommal Szegedrõl, hogy láthassuk a darabot és szerintem nagyon jó volt! Ha valaki megtudná mondani, hogyan tudnám megszerezni a számokat az nagyon jó lenne, de ha az egész darab meg lenne, az lenne a legjobb.
vino-et-veritas 2008 nov. 30. - 18:12:10
Nemrég láttam és volt szerencsém az "eredeti" Kaszás-féle elõadást is megnézni.
Valóban Puskás nem Kaszás, de a hangja néha bizony nagyon emlékeztetett rá.
A fiatal generáció jó volt, de az idõsebbek már nemigen. Pál különösen nem tetszett, mackósan mozgott, modoros volt némi selypességgel párosítva. Sirkó sem nagyon kápráztatott el, bár az õ szerepe eleve sem annyira hálás...
cowr 2008 nov. 09. - 21:28:36
Én láttam a premiert. Nekem tetszett, csak a tánckoreográfia volt picit béna.
marteeka 2008 nov. 01. - 11:19:59
Na akkor valami Karácsony környéki elõadásra lecsapok.
Kíváncsi vagyok rá nagyon.
Gabriella54 2008 nov. 01. - 11:09:04
Elvileg jövõ héten már kezdik árusítani a decemberi jegyeket is :) Hajrá, mindent bele!!!
marteeka 2008 nov. 01. - 11:06:35
Én is kívácsi vagyok, hogy egyáltalán mikor tudom megnézni, már egy szál jegy sincs a novemberi elõadásokra...
Én úgy vagyok vele, az 56-ban csak nyúlfarknyi dala volt, abból nehéz ítélkezni. Viszont a Madáchban játszik címszerepet, tessék, most itt is fõszerepet, valamit csak tudhat... Errõl viszont szeretnék megbizonyosodni magam is :)
Gabriella54 2008 nov. 01. - 11:00:56
Kíváncsi vagyok a véleményedre! A Vígben három Rádival is láttam, de Peti már az 56 csepp vérben sem volt túl meggyõzõ :(
marteeka 2008 nov. 01. - 10:57:35 Előzmény Gabriella54
Na, ennek viszont most én örülök. Kecskemét itt a "szomszédban" és meg tudom nézni végre fõszerepben, hogy sikerüljön leküzdeni a sok borzasztó negatív elõítéletemet vele szemben :)
Gabriella54 2008 nov. 01. - 01:11:13
Egy ilyen Rádi után Puskás Peti? Kész röhej (már bocsánat!)
Gabriella54 2008 okt. 30. - 13:50:20
Ez most komoly? Puskás Péter, mint Rádi? Ezt nem hiszem el! Kinek volt ez az óriási ötlete? Ekkora fiaskót!