Színház

A vád tanúja

előadás, 2020.

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

Vajon ártatlan vagy bűnös Leonard Vole, a jóképű fiatalember, akit egy idős hölgy meggyilkolásával vádolnak? Ráadásul a felesége a vád tanúja! Az ő kezében van a sorsa. Agatha Christie ezúttal is mesterien szövi a szálakat a fordulatokban, meglepetésekben gazdag krimijében, melynek a legfőbb helyszíne a tárgyalóterem, ahol a néző szinte esküdtszéki ülnökként vehet részt az izgalmas nyomozásban.

A(z) Játékszín előadása

Bemutató időpontja:

2020. február 8., Játékszín

Stáblista:

Szereplők

Sir Wilfrid Robarts
Leonard Vole
Myers ügyész
Carter, Sir Wilfried irodavezetője
Mayhew jogtanácsos
Janet MacKenzie
Hearne felügyelő
dr. Wyatt törvényszéki orvosszakértő
Rendőr, Törvényszolga
Esküdtszék elnöke

Alkotók

ápr. 21.
  • 15:00
ápr. 26.
  • 19:00

Hozzászólások

3/10
Gpz900r1 2022 márc. 02. - 21:39:06 3/10
Nagyon vontatott,gyenge darab.
4/10
Nicedodo 2020 aug. 26. - 09:03:57 4/10
Sohasem csináltam még ilyet, de a második szünetben eljöttünk, nem néztük végig az előadást, így csak az első két felvonásról tudok nyilatkozni.
Hatalmas Agatha Christie rajongó vagyok, több mint 40 könyvét olvastam, sok film és tv sorozat adaptációt láttam ( a Vád tanúját is olvastam, és két filmes feldolgozást is láttam belőle), valamint ugyancsak a Játékszínben előadott Tíz kicsi néger színpadi feldolgozását is megtekintettem. Jártam Angliában a szülővárosában is, valamint több regénybeli helyszínen.
Lehet, hogy pont emiatt nem hozta számomra azt a színvonalat és hangulatot amit vártam, így rettenetesen csalódott voltam.
Kocsis Dénes hangja erőtlen, játéka gyenge. Kern Andrást nagyon jó színésznek tartom,de itt iszonyatosan túljátssza a szerepét, olykor-olykor komikus betétekkel, amik egyáltalán nem illenek a krimi műfajához. Lévay Viktória nagyon tetszett a másik AC színdarabban (Tíz kicsi néger), de itt inkább csak átlagos volt. Szerednyey Béla, Kerekes József és Zsurzs Kati voltak a legjobbak, ők hozták a rájuk osztott szerepeket. Talán a legnagyobb problémám a hiteltelenség volt, nem hittem el a színésznek hogy ők tényleg azok akik, valamint a jelmezek is katasztrofálisak voltak (igyekeztek korabeli öltözetet adni rájuk, de nekem bántotta a szemem a rendőrök 3 számmal nagyobb trenchcoatja, a "leégett" főszereplő vadiúj cipője és öltönye).
Azoknak ajánlom akik nem, vagy csak nagyon kevés AC művet olvastak/láttak, és nem várnak hamisíthatatlan Agatha Christie hangulatot.