Színház

A Vágy nevű villamos

színmű, 2019.

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

Bagó Bertalan rendezése Tennessee Williams egyik legismertebb, legsikeresebb drámáján, A vágy villamosán alapul.

A kilencvenes évek eleje óriási várakozást ébresztett a magyar társadalomban. Életük jobbrafordulását várták mindazok, akik tele voltak tettvággyal, a határok megnyitása soha nem látott lehetőséget nyitott előttük. Főhősünk Balog Józsi is egyike a tetterőseknek, vállalkozását baráti kapcsolatokra alapozza és fiatal felesége, Csilla is szerelmesen támasza mindebben. Nem törnek nagy dolgokra, csak az életüket szeretnék emberibben, a szürke kádári világhoz képest felszabadultabban és jobban élni. Váratlan vendég érkezik azonban siófoki otthonukba Ilona, Csilla nővére. Vajon mi az oka Ilona váratlan érkezésének? Hogy fogadja Csilla férje a különös megjelenésű nővért, nem túl tágas lakásukban? Mit okoz a két testvér kapcsolatában a kényszerű egymásra találás? Tennessee Williams szívbemarkoló története a 90-es évek magyar valóságába helyezve is kikerülhetetlen tanulságokkal szolgál számunkra.

Hamvai Kornél fordítását felhasználva színpadra alkalmazta Tucsni András és Bagó Bertalan.

 

A(z) Vörösmarty Színház előadása

Bemutató időpontja:

2019. április 27., Vörösmarty Színház

Stáblista:

Hozzászólások

10/10
vargagyulapeter@gmail.com 2019 máj. 29. - 05:05:38 10/10
Nagy élmény volt!Szívből gratulálok!Bagó Bertalan igazán emberi ,mai,szívhez szóló, torok szorító előadást rendezett..Nagyszerű szereposztás! Nagy öröm volt látnom a Csillát /Stellát alakító színésznőt/!! A Revizor Kritikai Portál szerint is nem láthattam rosszul. Az egész csapatnak teljes szívből gratulálok mindenki nagyon nagyon jó és nagy élmény az előadás!!Köszönöm!
https://revizoronline.com/hu/cikk/7888/tennessee-williams-a-vagy-nevu-villamos-szekesfehervari-vorosmarty-szinhaz/ "Már csak a főszereplők miatt is érdemes volt műsorra tűzni a darabot. Varga Lili, mint segítőkész húg, aki elmenekült a borász ősök közeléből, s rég levetkőzte a „svábhegyi bájolgás” emlékét is, természetes jóságot és életteli emberséget hordoz. Olyan egyszerű, mint a víz, meg a levegő. S van valami a tekintetében, ami miatt – extra méretű karikafülbevalói, szuper-rövid frizurája és bakancsai ellenére – még tán vonaton is a közelébe húzódna az ember. Beszéde színes és dallamos, olykori felcsattanásaiban erő, s ahogy szétesett nővérével bánik, abban nem mindennapi lelkierő van."

10/10
ilona katalin 2019 máj. 17. - 19:54:57 10/10
Az este láttam az előadást! Brilliáns! Kivétel nélkül minden színészi alakítás tetszett. Akit mégis kiemelnék, habár nem a főszereplők egyike mégis úgy tette a színpadra "Kóró" figuráját ahogy kell! Sajnálni valóan , mégis keményen! S ahogy a ketten együtt élő"Anya-fiú" kapcsolatot hozta, az könnyeket csalt a néző szemébe. Kiválóan eltalált karakter, precíz színészi munka! Gratulálok a művész Úrnak !
10/10
vargagyulapeter@gmail.com 2019 máj. 06. - 18:46:26 10/10 Előzmény Tháli1
Egyet értek.Köszönjük a színvonalas képeket! Székely Péter! Így igaz! A Társulatnak gratulálok!Reméljük már több baj nem kerülgeti ezt az előadást! Nagy kalappal!!!
10/10
Tháli1 2019 máj. 06. - 18:27:02 10/10
Most mi ,a Port.hu-nak szeretnénk megköszönni az előadásról készített nagyon szép és színházi szemmel és szívvel, készített fotókat Székely Péternek!!! A Port.hu fotósának!!!! Már nem először látjuk ezt! Ez egy jól eső klassz dolog! ----
Az előadáshoz szívből gratulálunk!