Színház

A víg özvegy

operett, magyar, 2017.

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

A víg özvegy Lehár Ferenc egyik legnagyobb sikerű remekműve, mely több mint száz éve járja már diadalútját szerte a világon. A francia vígjáték alapján íródott librettó a dúsgazdag özvegy, Glavári Hanna, és a lump szívtipró Daniló gróf Párizsban játszódó fordulatos szerelmi történetét meséli el. Két, talán túlságosan is szép, magabiztos, büszke és hiú ember magára és egymásra találásának meséje ez, melynek hátterében megjelenik a politika és a pénz világa is. Egy államcsőd szélén álló kis balkáni ország Pontevedro elitje, amely Hanna vagyonának segítségével mentené meg hazáját, és a nemzetközi diplomácia reprezentánsai, akik szintén a szép özvegy örökségére pályáznak, miközben kikapós feleségek csinálnak bolondot megunt férjeikből. Itt valóban ármány és szerelem tombol három felvonáson át - Lehár szédítő, bódító, halhatatlan melódiáira.

A(z) Budapesti Operettszínház előadása

Bemutató időpontja:

2017. március 31., Budapesti Operettszínház

Stáblista:

Hozzászólások

10/10
gazsiga 2021 júl. 18. - 08:41:17 10/10
Színházba beülve jól érezni magunkat, és nem kritikusként. Ha a darab végén, kiváló hangulatban lépünk ki a teátrumból, az előadás csak jó lehetett. Ugyan a TV nem tudja visszaadni azt az érzést (M5 leadta), de ez a darab igenis jól sikerült, nézhető, szórakoztató. Hagyjuk a kritikát a kritikusokra, mert az ő világuk egy másik dimenzió, még a szakmabeliek sem értik néha.
7/10
kaanm 2017 máj. 15. - 17:59:30 7/10
Nagyon vegyesek a benyomásaim. Egy másik fórumon szinte csak kritikus hozzászólásokat olvastam. Ezzel együtt az elõadás nem rossz, helyenként élvezhetõ. A zenés, énekes, táncos részek kifejezetten színvonalasak. A rendezõ azonban egy vérbõ bohózatot játszat el a színészekkel, változó színvonalon. Vígjátékot, bohózatot játszani nehéz, általában nehezebb, mint drámát. Az Operettszínház társulata a színvonalas prózai színjátszásra, azért nem minden szempontból alkalmas. Át-át csúsznak a ripacsériába. Sok a szaladgálás, túl sok a kiabálás, szokványos jelenetek: ki kit csal meg, ide bújunk, oda bújunk stb. Van aki vicces, van aki kínos... A fõ téma mintha a mindenk bárkivel lenne....mellette fut egy drámai szál... elég össze-vissza az egész. Összességében élvezhetõ, de megint csak azt tudom mondani a kevesebb több lenne, egy kis visszafogottság, ízlés még hiányzik az elõadásból. Semmi értelme a vaskos, közönséges kifejezéseknek. Könnyû szórakozás, szép dallamokkal, bohózatként elõadva, sok jó (és kevésbé jó ötlettel), változó színvonalon. Talán egyszer érdemes megnézni.