Színház

Ablak

előadás, magyar, 2015.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Egy 16 éves fiú története a születése előtti időtől élete fordulópontjáig. Családi dráma, öngyilkosság, drogproblémák - húsbavágó, zord, mégis valóságos világ jelenik meg Edward Bond Ablak című drámájában, Bethlenfalvy Ádám rendezésében. A történet olyan kérdéseket vet fel, amiknek megtárgyalására bőven van igény a felnőtt- és a tizenéves korosztály köreiben egyaránt. Az előadásokhoz tartoznak az alkotók által vezetett feldolgozó foglalkozások is, ahol a közönséggel, résztvevőkkel együtt vitatják meg a Bond darab által felvetett kérdéseket.

Miközben kint az utcán zajlik az élet, egy szürke panelház sokadik emeletén Dan, a 16 éves kamasz fiú próbál önálló életet kezdeni, kiszabadulni otthonról, és megszabadulni családja terheitől. Az anya csendre vágyik, a külvilágot viszont nem zárhatja ki az életéből. Az apa nem akar apa lenni, vegetál, miközben egy jobb sorsról ábrándozik. A fiatal fiút figyeljük, aki próbálja megérteni önmagát és környezetét, hogy egyszer majd élhető élete lehessen.

Edward Bond a kortárs brit drámairodalom elismert alakja, aki főleg a fiatal közönségnek készít kimondottan színházi nevelési célra szánt darabokat. Művei ugyan egészen sötétek, ám épp ezért alkalmasak arra, hogy az előadásokhoz tartozó foglalkozásokon megvitatásra kerüljenek. Bethlenfalvy Ádám, az előadás rendezője több alkalommal dolgozott már Bond darabokkal.

A produkcióban szerepel Fehér Dániel, a NEXTfeszten is fellépő HUPS! Crew egyik előadója. Neki sem új a színházi nevelés, hiszen a Kolibri Színház színházpedagógiai célú előadásaiban is rendszeresen játszik.

A produkciót a Bohócok a Láthatáron Csoport hívta életre, akiknek fontos céljuk, hogy előadásaikkal, drámapedagógiai foglalkozásaikkal, közösségi színházi eseményeikkel segítsék a marginalizálódott, elszegényedett, vagy más szempontból kirekesztett közösségek kulturális és közösségi életének fejlődését. Akut társadalmi problémákra kívánják ráirányítani figyelmet, hogy növeljék a társadalmi érzékenységet egyéni és közösségi szinten is. A csoportot 2010-ben Feuer Yvette alapította, aki az Ablak című előadásban az anyát, Lizt alakítja majd.

A(z) Bohócok a Láthatáron Csoport előadása

Bemutató időpontja:

2015. február 15., Bohócok a Láthatáron Csoport

Stáblista:

Hozzászólások