Színház

Absinth

zenés előadás, magyar, 2013.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

"Hahó! Én írtam a cuccot, ez volt az Absinth alapköve...Főbb szerepekben Szűcs Nelli és Bakos Kiss Gabóka.. Élőzenével készül... Párizs vándorünnep és a Tajtékos napok legyen kötelező olvasmány! Ha a Pére Lachaise-ben járnak, etessék meg a foltos kövér macskát Rossini sírjánál! A Saint Germainben igyanak egy absinthe-ot, a Diadalív árnyékában egy Calvadost! És amit a Pigalle-on tesznek, az legyen örökre titok!" Olttom (Olt Tamás)

"Úgy érezte, zuhan. Előre zuhan, ha úgy tetszik, horizontálisan, és a szagok, a mindenkori nevetések és csókok, napok sőt évszakok úgy hasítanak át a koponyáján, az arca pólusain, mint egy kék masnis kislány játékszitáján az értelmetlen meleg homok. Egyetlen pillanat alatt mindent elveszített, egész mivolta ezer és ezer darabra szakadt szét.
Mint hegyomláskor az apró mészkövecskék, melyek minden koppanásnál további darabokra hasadnak és a legkiszámíthatatlanabb irányban repülnek tovább. Majd a bejelentést hosszú, önmagukba visszaforduló körmondatok követték, melyekre figyelni képtelenség ilyen helyzetben, de minden erejét összeszedve megkísérelt fókuszt találni, amire körülbelül annyi esélye volt, mint egy hullámvasúton zötykölődve gyöngybetűvel kitölteni egy hiteligénylési formanyomtatványt. Próbált belekapaszkodni egy barátságos tárgy látványába, de mindenfelé csak emlékeket talált a szobában. Emlékeket, amik a perc töredéke alatt lettek emlékké. Érdekes pillanat az, amelyben a jelen hirtelen múlttá változik."

A(z) Csokonai Színház előadása

Bemutató időpontja:

2013. március 21., Csokonai Színház

Stáblista:

Hozzászólások