Színház

Annonciation

táncelőadás, 2013.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A világhírű Ballet Preljocaj ritka, de visszatérő vendég Budapesten (legutóbb 2007-ben a N című darabjával jártak itt). 1985-ben alapult a társulat, azóta 45 koreográfiájuk járta be a világot, évenként nagyjából 100-szor lépnek fel, ezek közül idén kettővel kétszer nálunk.

Angelin Preljocaj albán származású francia táncos-koreográfus. A 80-as 90-es években tagja annak a legendás gene-rációnak, amely meghatározója volt a francia - sőt az európai - kortárs tánc egyik legjelentősebb korszakának. Habár a koreográfiai munkáját átitatja a klasszikus balett hagyománya - ahonnan érkezett -, az eredmény mégis kortárs alkotás és precíz, pontos, tiszta táncok.

Az Annonciation (vagyis angyali üdvözlet) két női táncosa azt az estét meséli el, amikor az angyal meglátogatja Máriát és elmondja neki, hogy szűzen szüli meg Isten fiát. Nos, ezt a történetet már sokan megfestették - a reneszánsz olasz festmények hagyománya vissza fog köszönni itt is -, de most ezt, az egyrészt komplex érzelmi helyzetet, másrészt amúgy nagyon is testi élményt a táncon keresztül élheti meg a néző. Az előadás 1995 óta járja a világot.

Előadja: Ensemble Vocal de Lausanne, Orchestre de Chambre de Lausanne

A(z) Trafó előadása

Bemutató időpontja:

2013. február 22., Trafó

Stáblista:

Hozzászólások