Színház

Arccal a halnak - Kerengő

előadás, magyar, 2017.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Arccal a halnak - az Artus újgenerációs programja

A program célja, hogy segítséget nyújtsunk a művészi pályán való elindulás első lépéseinek megtételéhez azzal, hogy a pályakezdő alkotók lehetőséget kapnak ahhoz, hogy az Artus Stúdióban, professzionális körülmények között mutatkozhassanak meg a szakmának és a közönségnek. A programban résztvevők számára a bemutatót megelőzően próbalehetőséget, technikát és szakmai segítséget is biztosítunk.

Kerengő

Egyszerre közösségi koreográfia, a nézőt átölelő hang kompozíció és bensőséges meditáció egy üres épület terein. A Kerengő arra keresi a választ hogy miként létezünk és létesítünk kapcsolatot amikor nem maradt más csak sétálni és hallgatni.
Az előadás egy olyan kollektív mozgás és hang koreográfia megteremtésére invitálja a résztvevő nézőket amely egyszerre képes teremteni elmélyült jelenlétet, párbeszédet folytatni egy gyárépület tereivel és kísérel meg reflektálni arra, hogy hogyan élünk és lépünk interakcióba egymással egy urbánus térben. Az ARTUS Studió gyárépületét a résztvevők által bejáró darab így lesz egyszerre helyspecikus performansz és a nézőkben megszülető közös színházi élmény.

Somló Dávid Budapesten élő interdiszciplináris alkotó/zenész. Az elmúlt években olyan interaktív hang alapú performanszokat készít, amelyek mozgó hangforrások segítségével emelik ki a tér, a test és a hang kapcsolatát és egy a befogadót átölelő előadói teret teremtenek. Elődásai bemutatásra kerültek szerte Európában és Brazíliában is többek között a FIME Sao Paolo (BR), CROSS Awards (IT), NOW'16 (UK), Audiograft Festival (UK), Montag Modus (GER) és UH Fesztivál (HU) keretében. Az L1 egyesület rezidens művésze 2017-ben.

A(z) Artus előadása

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások