Színház

Argentina Express

táncjáték, 2009.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Milyen világban élsz, polgártárs???

A MÁBAN?? - ahol a hétköznapok majális drámái, muskátlis szerelmei ócska szentségtörésnek bizonyulnak a műanyag médiavilág bikinis istennői oltárán? Ahol Pamela Anderson a "Most segíts meg, Mária!", elérhetetlen vágyálom férfinak és nőnek egyaránt?? Ahol a szenvedély divatjamúlt tangója talán már csak a lekacsintó szülők kétségbeesett rángása, ahogy shopping tempo-ban rohannak a letűnt élet tuning-olása közben??

A MÚLTBAN?? - ahol a fájdalmas siratók tökéletes összhangba folytak a "bodega"-szagú kultúrházak virslis svédasztal party-jával - halotti tor címen??

MI EZ, polgártárs??
A Férfi miért büszke ornamentika mivoltára, ahogyan mérnöki pontossággal, utolsó statiszta módjára könyveli és lapátolja az élet fontos pillanatait két hormontúltengés közt??
A Nő miért siratja fogantatása pillanatától a férfi lajhár izzadtságszagának elvesztését??

Jó kérdés? Jó nem feltenni.
Válasz: A vonatok sem a régiek. A szalámi szag is eltűnt a wireless - fülkés intercity-k világában.

Jó utat, polgártárs!
Argentina Express...

Udvarhely Táncműhely egészen más oldaláról mutatkozik be: argentin tangóra épül legújabb előadása. Az Argentina Express mozgásszínházi produkció Saviana Stănescu kortárs román írónő drámája nyomán készült, különleges körülmények között: a próbafolyamat során a néptánc elemeket alakította át tangóvá a rendező/koreográfus András Lóránt. A jelenetek, érzelmek, mozdulatok mindeközben úgy születtek meg, hogy az alapul vett mű mondanivalója cseppet sem sérült - amiként a dráma kortárs élethelyzeteket tár fel, úgy az előadás is a minket körülvevő valóságot mondja el a tánc - jelen esetben a tangó nyelvén.

A(z) Udvarhely Táncműhely előadása

Bemutató időpontja:

2009. április 3., Udvarhely Táncműhely

Stáblista:

Hozzászólások