Színház

Árpádház

előadás, 180 perc, 2007.

Értékelés:

10 szavazatból
Szerinted?

Botránydarab? Kortárs Shakespeare dráma? Spiró György eddig be nem mutatott műve a magyar történelem tényeiből kiindulva meghökkentő, felkavaró és néha brutális képet fest a hatalom természetéről, a paranoiáról, a szeretethiány miatt meghasonlott személyiségekről. Groteszk és lírai, szórakoztató és filozofikus tabló arról, mennyire lehet szabad az ember döntéseiben és cselekedeteiben, egy olyan világban, melyet átláthatatlan kuszasággal irányít a politika, és arról, hogy valójában lát-e a szemével az ember, vagy az igazi látáshoz meg kell-e vakulnunk, időlegesen vagy véglegesen. Karneváli mulatság, obszcén brutalitás és történelemfilozófia patikamérlegen adagolt zseniális kevercse, mely lehengerlő költészetével és frivol játékosságával nyűgözi le a nézőt.

A(z) Budapesti Kamaraszínház - Shure Stúdió előadása

Bemutató időpontja:

Stáblista:

Hozzászólások

10/10
CinkaPanna 2011 márc. 13. - 02:06:44 10/10
Egyetértek az elõttem szólókkal,ebben az évadban nekem ez az egyik ,hanem a legjobb elõadás amit láttam!Zseniális darab,kitûnõ rendezés,nagyszerû színészi játék!Dolmány Attila és Lengyel Tamás nagyon nagyot alakít,mindkettõnek nagyszínpadon,a Nemzetiben vagy a Vígben lenne a helye,elsõsorban Shakespeare királydrámáiban!Élvezet volt nézni ezt a darabot,biztosan ismételni fogom még egy párszor!:))
Criobs 2010 dec. 11. - 17:41:55
Utóbbi idõben az általam látott darabok közül az egyik, amiben jól (átéléssel, hitelesen) játszanak a színészek. (A Budapest Kamarában még rossz elõadást nem láttam.)
Dolmány Attila (leszámítva, hogy a darab elején hadart) hihetetlen jót alakít, de a többiek elõtt is le a kalappal.
Ziggy Stardust 2009 okt. 21. - 10:37:00
Kegyetlen jó elõadás, ajánljuk mindenkinek! Minden a helyén van benne.
9/10
csuribuksi 2009 ápr. 10. - 11:17:01 9/10
Izgalmas mû, Lengyel Tamás és a többiek nagyon jók !