Színház

Az emlékezés rózsakertje

előadás, magyar, 2009.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

"A színpadszélességű tüllrétegekre tér- és hangulatélmény vetül. Így vonok virtuális díszletet az emlékező köré..." (Bérczi Zsófia)

Bérczi Zsófia fotóművész, vizuális művész, az Élőkép Egyesület alapító tagja és elnöke. Látványból kiinduló különleges, érzékeny színházi produkciók, installációk, kiállítások kötődnek a nevéhez. A 2003-ban alakult élő kép(zőművészeti) csoport leginkább vizuális színháznak nevezhető; munkáik stílusát Bérczi Zsófia és Bársony Júlia határozza meg, de tagjai például Terebessy Tóbiás formatervező és Kántor Kata koreográfus is. Előadásaik - többek között: Morfománia (2004), Lepkévé válás (2006), Tükörvilág (2007), Végtelen (2008), Psychotechnikum (2008) - a zene, a plasztika, a performansz, az animáció, a videó- és más képtechnika, valamint a színészet elemeinek változó dominanciájú összjátékára épülnek, vagy interaktív játékra hívják közönségüket: Tarot Labirintus (2003), Ex-Libris (2009). Tavaly is készítettek két előadást a Mini-a-túrákra Sivatagtemplom illetve Villamos címen.

"Megesik velem, hogy pirkadat előtt lassú léptekkel ballagok a rózsakert irányába. Jobbra-balra nézegetek, figyelmesen egy-egy rózsaszál fölé hajlok, s egyszerűen így szólok a szívemben: "Ma reggel én is megmetszettem a rózsáimat." És nem fontos, hogy az üzenetem eljut-e a kertészeimhez. Nem ebben rejlik az üzenet célja. Egyszerűen az istenükre emlékezem s őt köszöntöm, aki a hajnalban ébredő rózsatő. (Bérczi Zsófia)

A(z) ÉLŐKÉP Színház előadása

Bemutató időpontja:

2009. március 12., ÉLŐKÉP Színház

Stáblista:

Hozzászólások