Színház

Az óra, amikor semmit nem tudtunk egymásról

előadás, 2011.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Bozsik Yvette, Magyarország egyik legelismertebb koreográfusa immár második alkalommal rendez a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színházban. A produkció a többéves együttműködés eredményeként is felfogható, hiszen a Bozsik-előadások már 2003 óta szerepelnek a színház fesztiváljainak repertoárjában, míg végül 2009-ben az ő rendezésében született meg a Játszótér című díjazott produkció, mely a belföldi és magyarországi turnék fő műsorszáma volt és jelenleg is fesztiválokra kap meghívást.

Bozsik egyszerre ártatlan és provokatív színházi világa most nem csupán táncban reprezentálódik majd a színpadon (ahogyan ez a Játszótér című előadásban volt), hiszen Iványi Marcell filmet is forgat az előadáshoz. A kivetített film jelenetei hol megelőzik, hol követik vagy szimultán kísérik a színpadi akciókat, melyek Gyergyószentmiklós főterén és annak környékén játszódnak burleszk némafilm stílusban.
A kiindulópontul szolgáló szöveg szerzője, Peter Handke, olyan nyelvi világot konstruál, amilyet egy kamerával Andy Warhol is mutatott: nem válogat a történések között, mindent leír, megörökít. Az író ablaka a pályaudvarra vagy a főtérre néz, íróasztalát az ablak mellé állítja és leírja, amit lát. A szöveg nélküli abszurd előadásban színészek és táncosok alakítják a sokfajta karaktert, az utcákon és tereken látható furcsa és hétköznapi emberek sokaságát. Az előadás a lírai, humoros, és groteszk jelenetek váltakozásával beszél az emberi kapcsolatok és a magány viszonyáról.

A(z) Figura Stúdió Színház előadása

Bemutató időpontja:

2011. május 21., Figura Stúdió Színház

Stáblista:

Hozzászólások