Színház

B, Repíts engem

táncelőadás, magyar, 2008.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

"Gyere velem repülni"- szól a darázs a virágnak.
"Tapadj az ágra mellém" - szól a virág a darázsnak.
Weöres Sándor

László Mónika független táncművész, táncpedagógus, akivel sok éves együttműködésre tekinthet vissza a Budapest Tánciskola. A Graham-alapú modern tánctechnika, Modern rúdgyakorlat órák elismert oktatója. Táncosként, pedagógusként, koreográfusként folyamatosan szereplője a magyar kortárstánc életnek.

A Budapest Tánciskola hagyományos decemberi estjét mindig kíváncsi várakozás övezi, hiszen minden koreográfia, amely erre az alkalomra születik hordoz néhány mozdulatnyit az új táncos-generáció lelkesedéséből, gondolataiból. Idén három új darabbal érkeznek.

A koreográfiákat hosszú hónapok kemény munkája alakítja, melynek része a dramaturgiai útkeresés, a táncnyelv fejlesztés, a zene-választás, a szereposztás, az alkotás folyamatának minden kínja és öröme. Ennek lenyomata a decemberben bemutatott három produkció.

"Könnyű lenne, ha bevált koreográfiák színre állítása lenne az iskola profilja. De nem az. Nekünk nincsenek kész válaszaink. Ez egy igazi kísérleti műhely a kutatás, a tévedés kockázatának vállalásával. Az alkotás, a vargabetűk szabadságával. És az új ígéretével! Erre várjuk a közönséget." (Angelus Iván)

A kortárstánc képzés előzményei az 1979-ben alakult Új Tánc Klubig vezethetőek vissza, itt Angelus Iván és Kálmán Ferenc vendégeként többek között Jeszenszky Endre tartott elméleti és pedagógiai előadásokat, önképzőkörként, filmklubként működött. 1983-tól a Kreatív Mozgás Stúdió megalakulása adott lendületet a képzési formák fejlődésének. 1999 szeptemberétől az iskola új otthonában, a Goli Tánchelyen folytatódott a művészképzés. A hely 2003 nyarán újabb három táncteremmel, médiatárral, öltözőkkel kétszeresére bővült, jelenleg közel 1500m2-en folyik a munka.

A(z) Budapest Tánciskola előadása

Bemutató időpontja:

2008. december 18., Budapest Tánciskola

Stáblista:

Hozzászólások