Színház

Best of Webber

előadás, 120 perc, 2008.

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

Ünnepi koncert a zeneszerző születésnapjának tiszteletére a Művészetek Palotája és a Madách Színház szervezésében. Megalkotta: Andrew Lloyd Webber.

Andrew Lloyd Webber, minden idők egyik legsikeresebb zeneszerzője, a musical koronázatlan királya idén tölti be hatvanadik életévét. A Művészetek Palotája és a Madách Színház ünnepi életműkoncerttel adózik az előtt a zeneszerző előtt, aki a Macskák 1983-as - a londoni és a New York-i előadásokat követő - Madách színházbeli bemutatója óta Magyarországon is az egyik legismertebb és legkedveltebb komponista. A műsor végigtekint a páratlanul gazdag életművön, amelyet olyan darabok fémjeleznek, mint a József és a színes szélésvásznú álomkabát, a Jézus Krisztus Szupersztár, az Evita, A szerelem arcai, Az Operaház Fantomja és a Volt egyszer egy csapat. Az est során ezekből az alkotásokból megszólalnak már nálunk is közismert dalok, de magyarországi ősbemutatóként olyan Webber-művek - köztük a Tell Me on a Sunday, a Whistle Down the Wind és a Sunset Boulevard - dalai is elhangzanak, amelyek hazánkban eddig még nem kaptak színpadot.

A(z) Müpa előadása

Bemutató időpontja:

2008. november 16., Müpa

Stáblista:

Hozzászólások

10/10
rues 2009 okt. 14. - 17:51:22 10/10
Fergeteges, látványos mûsorral ajándékozott meg a Madách Színház a Mûvészetek Palotájában. Az utánozhatatlan Webber muzsikát a népes, kitûnõ szinészek ragyogóan tolmácsolták. Ha lehet azt mondani egymást múlták felül. Seregi koreográfiája és Szirtes rendezése megmutatták, hogy Webber miért tekinti a Madách színházat darabjainak kivételes bemutató színházának.