Személy

Sáfár Mónika

előadó, színész, ének
Született: 1965. augusztus 10. (58 éves) (Magyarország, Budapest)

1991-ben végzett a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem prózai tagozatán.Még főiskolai hallgatóként eljátszotta Tolcsvay-Müller: Mária evangéliuma című rockoperájának címszerepét a Madách színházban. 1993-ban a Budapesti Operettszínházhoz szerződött, ahol jelenleg vendégként játszik. 1996- ban a Magyar Állami Operaház meghívására elénekli Strauss: Denevér c. művéből Rosalinda szerepét. Ugyanebben az évben Pál Tamás hívására a Szegedi Nemzeti Színház operatársulatához szerződik,ahol az operairodalom gyöngyszemeit énekelheti Angliában, Spanyolországban, Franciaországban. Számtalan külföldi turné részese, már hét éve visszatérő vendége Japán színház-és koncerttermeinek.

Hozzászólások

10/10
mancanyu 2016 márc. 04. - 21:06:55 10/10
Világszínvonalú mûvésze a mai magyar színjátszásnak. legnagyobb rajongója vagyok. Hangi adottságai és színészi kvalitásai lenyûgözõek. Nagy Ani
mulao 2011 jún. 11. - 14:24:32
Nem tudom, nekem mindenrõl az a véleményem, amit leírtam (nem csak itt). Az meg vagy helyes meglátás vagy nem.
offtopic
lilahagyma 2011 jún. 11. - 10:12:44
:) Hát, a halál mindenkit "megkap". "Én, a legnagyobb vesztes, gyõzök majd könnyedén." Másrészt Elisabeth taszítónak találja, úgyhogy lehetne éppen gusztustalan is; szerintem érdekes változat lenne. Egy dalt kihagytak az eredeti változatból a magyarok, ez kicsit keményebb arca Erzsébetnek: http://www.youtube.com/watch?v=XfipMQ_nv4w&feature=related És Luccheni beszél arról, hogy Sissi "ócska érdekember volt csupán", "csak önmagának élt":
"Csak annyi még a lényeg, drága Sissikétek ócska érdekember, ó szegény!
Mily népszerû e nõ, bár az õ bankja hízott a bécsi nép tején!
Bár önmagának élt, gyermekéért Sophieval harcban állt.
És küzdött érte, csak azért, hogy pár éve múlva eltaszítsa drága kisfiát!
De mért is jár a szám itt, ha semmi haszna nincs?
Az álmok és a tények, a szar no és a kincs - csak giccs!"
Egyébként tényleg igyekeztek szimpatikus figurának beállítani, ebben igazad van.
mulao 2011 jún. 11. - 04:53:07
Én meg imádom, a Rebecca után a legjobb. Szerintem meg nem durva, tipikus cukormáz Sissi-rõl. De, igenis a Halálnak vonzónak kell lenni, egyrészt mert szerelmes a csajba, másrészt meg hogy kaphatja meg, ha taszítónak látja Elisabeth? A kedvencem az, hogy akarja Sissit, ezért megöli a fiát aztán ezért Sissi megakar halni, de ekkor a Halál nem képes megölni így ellöki magától mondván, hogy még nem jött el az idõ. Az Útvesztõ minden út gyönyörû dal.
offtopic
lilahagyma 2011 jún. 11. - 00:14:34 Előzmény mulao
Halálnak kicsit hideg :) Ez kedves :)
Nem feltétlenül kell vonzónak lennie. Sõt - tulajdonképpen kíváncsi lennék a darabra egy visszataszító, undorító halálfigurával.
Egyébként is, meglehetõsen sokkoló darab. Én elõször öt perc után felkeltem és hazamentem, késõbb is türtõztetnem kellett magam ahhoz, hogy hajlandó legyek végignézni.
Így is leginkább a tömegjelenetek tetszenek belõle - a tejpiac, a kávéház, a bordély, a giccs, a magyar összeesküvés. Na meg Molnár Piroska és az udvari fõtanácsosok :)
offtopic
lilahagyma 2011 jún. 11. - 00:02:24 Előzmény Gabriella54
:) köszi, tudtam, hogy el fogom rontani a nevet :)
offtopic
Gabriella54 2011 jún. 10. - 22:15:28 Előzmény lilahagyma
Bocs, hogy kijavítalak, de a Háry Jánosban bizony nem Iluska a nõi fõszereplõ, hanem Örzse.
Amúgy Kaszás Attila stimmel, õ az Erkel Színházban játszotta Kukorica Jancsit (Pérchy Kornélia volt Iluska), Szegeden pedig Háry Jánost :)
mulao 2011 jún. 10. - 15:35:52
Túl régi az Elisabeth ahhoz, hogy élõben látahattam volna Mesterrel. Csak felvételrõl és nagyon jónak találtam, csak nekem kicsit hideg volt. A Halálnak szerintem vonzónak kell lennie, ezért Máté és Szilveszter a kedvencem. Sáfár Mónika szerintem egy nagyon jó hangi adottságokkal megáldott színésznõ, aki ráadásul játszani is tud. Nem azért mondtam, hogy nálam a haramdik legjobb Sissi hogy a tehetségét leszóljam.
offtopic
lilahagyma 2011 jún. 10. - 14:10:58
Pontosabban úgy tudom, operát énekel, nem operettet. Mester Tamással ugye nem ismered az Elisabethet? Én sem, sajnos; õ csak az elsõ évben énekelt benne. Aki látta, azt mondta, hogy õ játszott és énekelt a legjobban. Nekem már "csak" Szabó P. "jutott", de vele is tetszett.
Elisabeth hangja eredetileg mély volt. Egyébként is a történet szomorúságához mély, erõs, telt hang illik. Nem véletlen, hogy anno Karády játszotta Erzsébet szerepét - noha nem hasonlított rá, de a figura szomorúságát, drámai mélységét õ tudta megjeleníteni.
mulao 2011 jún. 10. - 05:31:18 Előzmény lilahagyma
Igen, tulajdonképpen az Elisabeth címszerepére gondoltam, neki inkább az operett való, mert csak lestem miket kinem énekelt benne. És bár a musicalt is magasan kell énekleni, Mónika hangja túl magas hozzá. Én legalábbis így érzem, pl Kékkovács Mara is operettkirálynõ, de játszi ka Szépség és a Szörnyeteg c. musicalben is, de szerintem túl túl magas hozzá a hangja.
offtopic
lilahagyma 2011 jún. 09. - 22:16:01
Szerintem már abbahagyta a musical-éneklést (régen); talán a kora miatt is váltott, de legfõképpen, nyilván a hangképzése miatt.
mulao 2011 jún. 09. - 21:01:14
Kedvelem, musical-ekbe nem tenném, mert igazi operetthangú énekes. Túl operettesen énekel musical dalt, túl magas a hangja hozzá. Elisabeth-ként a harmadik legjobb véleményem szerint. És nagyon jó más operettekben, Marica grófnõ, bár fejbõl nem tudom felsorolni miben láttam.
lilahagyma 2011 jún. 09. - 20:15:08
Két darabban láttam: az Elisabeth címszerepében, õ játszotta elõször ezt a szerepet (nekem az õ hangjával tetszett a legjobban a darab);
és a Hári János Iluskájaként Kaszás Attilával.