Színház

Marica grófnő

operett, magyar, 2013.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Minden muzsikakedvelő tudja, mi teszi a jó operettet: álnéven való bujkálás, kérők hada, félreértések tömkelege, eltévedt levél, gyönyörű dalok és természetesen a legfontosabb: a szerelem. A szerelem, amelynek le kell győznie minden akadályt; és hát akadály, az akad bőven egy igazi, vérbeli operettben!

Endrődy-Wittenberg Tasziló gróf a családi adósságoktól menekülve egy erdélyi birtokon vállal tiszttartói állást Török Péter álnéven. Nyugodt idillben tengeti a napjait, nem fő a feje az elherdált öröksége és komoly hátralékai miatt. Még eltarthatna ez a nyugodt világ egy ideig, ha meg nem jelenne a birtok nagyasszonya, Marica grófnő és vele együtt először csak képzeletbeli, majd valóságos jegyese, Báró Zsupán Kálmán. A gyönyörű grófnő Taszilóban természetesen a tiszttartót látja, aki egyre és egyre nagyobb hazugságokba keveredik; azt azonban nem hazudhatja senkinek, hogy nem érdeklődik Marica iránt: a nő elrabolja a szívét. A kölcsönössé váló szerelem viszont esetükben kevés a boldogsághoz: minden összeesküszik a szerelemesek ellen, még saját maguk is, ezzel akadályozva az esetlegesen kibontakozó többi szerelmet, új kapcsolatokat is.

Kálmán Imre egyik legnépszerűbb operettjét Nagy Viktor rendezésében láthatja a nagyérdemű, Marica grófnő szerepében Sáfár Mónika lép a színpadra, Taszilót pedig a tavalyi évadban a Város Kedvencének választott Egyházi Géza alakítja. Sirkó László és Csombor Teréz ezúttal egymástól függetlenül bolondozik, Kiss Zoltán mellett pedig a fiatal főiskolás Dobó Enikőt köszönthetjük a színpadon. A csapat pedig bizonyára meggyőzi kedves nézőinket arról, hogy "Szép város Kolozsvár..."

Gyerekkórus: Dos Reis Teixeira Edmilson, Huliák Kitti, Baranyi Barbara, Forgó Olivér, Szenti Lilla, Puskás Liliána, Ifj. Puskás Gyula

Közreműködik a színház meghívott zenekara továbbá Keller Dániel, Hegedűs Gergely.

A(z) Kecskeméti Katona József Színház előadása

Bemutató időpontja:

2013. szeptember 27., Kecskeméti Katona József Színház

Stáblista:

Hozzászólások