Színház

Betyárvilág

táncelőadás, 2019.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Tánc-szín-játék

A betyárok a magyar néphagyomány jellegzetes alakjai voltak: népdalok, népmondák, balladák őrzik híres betyárjaink emlékét, de a tárgyi népművészetnek is kedvelt témái a betyárábrázolások. Alakjuk a népi emlékezetben gyakran idealizált hősként maradt fenn.
Így születtek meg a „magyar Robin Hoodok”, a legendás betyárok - Sobri Jóska, Bogár Imre, Vidróczky Márton, Angyal Bandi, de legfőképp Rózsa Sándor - néha igencsak romantikus történetei. Ezeket a sokszor meseszerű, tréfás, vagy éppen megdöbbentő kalandokat Zsuráfszky Zoltán ötletéből Zs. Vincze Zsuzsa adaptálta színpadra, és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes kiváló táncosai és zenészei mutatják be, Schnell Ádám színművész közreműködésével. A műsorban Berecz András eredeti népzenei gyűjtései is hallhatók.
A leghíresebb-leghírhedtebb magyar betyárokról szóló előadás szórakoztató, néha elgondolkodtató, látványos és színes világa visszarepít a múltba, hogy elvarázsoljon bennünket a magyar népművészet, népzene- és néptánc kultúra gazdagságával.

A(z) Magyar Nemzeti Táncegyüttes (volt Honvéd Táncszínház) előadása

Bemutató időpontja:

Stáblista:

Hozzászólások