Színház

Bevetés - Local Global Time

előadás, 2008.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Presser Pici zenéjét mindig szerettem. Dusán városi dalköltészete közel áll hozzám. Közös színpadi mesénket, a Padlást húsz éve játssza a Vígszínház. Nem szép dolog tőlem, hogy merényletet követtem el ellenük, és a legendás LGT együttes dalaira színdarabot írtam, mondhatni: musicalt. A darab nem követi szolgaian az angolszász zenésszínházi hagyományokat, lazább, asszociációs technikával készült, reményeim szerint játszóknak és nézőken egyaránt tágabb lehetőséget adva, hogy szabadon játsszanak térrel és idővel, gondolattal, érzelemmel, halállal, reménnyel.
A történet egy elképzelt városban játszódik, apák és fiúk harcolnak benne egymással, ahogyan apáink velünk hadakoztak, s ahogy azóta mi próbáljuk jobb belátásra bírni felnőtt gyerekeinket. Van egyfelől tehát ez a "jobb belátás" (törvénytisztelet, normalitás, fegyelem) másfelől pedig a lázadás (szerelem, ifjúság, zene).
A hatvanas évek második felében beatzenekarom volt, Szegeden. Akkoriban úgy tűnt, az egész világot megrengeti az üvöltő négynegyed. Ma már világosan látszik, egyedül mi rendültünk meg, hajdani lázadó fenegyerekek.
Erről szól a darab.
No meg arról, amit a Honvéd Színház tehetséges, ifjú színészei még belejátszanak, amit
Telihay Péter belerendez, amit Dusán dalszövegei hozzátesznek, s amit Presser Gábor és az LGT muzsikusainak zenéje felébreszt a nézők szívében. (Horváth Péter)

A(z) Honvéd Együttes előadása

Bemutató időpontja:

2008. február 22., Honvéd Együttes

Stáblista:

Hozzászólások