Színház

Bíborsziget

vígjáték, 2018.

Értékelés:

9 szavazatból
Szerinted?

Mihail Bulgakov, Bíborsziget című darabjában, a Jules Verne álnéven publikáló, fiatal drámaíró, Bíborsziget című opusát próbálja egy életéért, jövőjéért küzdő színházi társulat, ahol a humor és kreativitás szédületes energiái kitörő vulkánokat, szigeteket, földrészeket, egymással konfliktusba keveredő emberi közösségeket teremtenek és keltenek életre. A történet szerint, a főpróba végén Jules Verne „polgártárs”, Bíborsziget című darabját betiltják.

A moszkvai Kamaraszínházban 1928-ban bemutatott Bíborsziget című előadást, amelyben betiltják a Bíborsziget című előadást, 1929-ben valóban betiltották.

Közreműködnek: Aranyi András Csaba, Asztalos Dóra, Ágoston Krisztina, Biczó Anna, Birta Márton, Fehér Laura, Magyar Ilka, Miskolczi Renátó, Nánási Attila, Kovács Tamás, Perjési Patrik, Stohl Luca, Szelle Marcell, Virág Péter

Zenészek: Kertész Endre, Kiss Árpád, Meggyes Ádám, Miklós Szilveszter, Móser Ádám, Porteleki Áron, Réti Benedek

A(z) Vígszínház előadása

Bemutató időpontja:

2018. október 12., Vígszínház

Stáblista:

Hozzászólások

10/10
Lili Marleen 2019 okt. 26. - 14:40:38 10/10
egyszer meg lehet nézni, de nagyon sokat nem kell várni tőle. Kern olyan amilyen mindig, kernes és nem több...Orosz Ákos rettenetesen idétlen, zavaró volt a jelenléte. Nagy futkározás ide-oda, nem tudom, azt hiszem valóban Fesztbaum Béla megjelenése dobta fel kissé a darabot, de összességében ez azért nem olyan nagyon jó darab, sajnos.
6/10
Alesha 2019 márc. 09. - 18:03:52 6/10
Sajnos nagyon gyenge, erőltetett, szenvedés volt végignézni. Egyedül Fesztbaum Béla megjelenése dobta fel az előadást, csupán addig lehetett élvezni, amíg ő a színen volt.
9/10
DonConfar 2018 okt. 18. - 00:45:08 9/10
Rendkívül szórakoztató, három párhuzamos jelentéstartalommal operáló darab.

Kern játéka szokás szerint zseniális, a Pesti Színház kisebb mérete tökéletesen alkalmas az ő mesteri színészetére - hangosítás nélkül kiállni a közönség elé és, mint egy kapitány végigvezetni a nagyrészt fiatalokból álló társulatot a darabon. Hegyi Barbara kvalitásai a rá osztott viszonylag kis szerepben nem mutatkoznak meg, a színésznő korrekt alakítást hozott, se nem adott hozzá, se nem vett el az előadásból. Orosz Ákos tökéletes választás volt a szerepre.

Negatívumként egyedül annyit lehet kiemelni, hogy a színpad előtt játszódó jeleneteket az erkélyről nehezen látni.

Könnyed, de elgondolkodtató szórakozáshoz optimális darab.
Rajano 2018 okt. 13. - 14:07:13
Zseniális ,és nem csak azért mert a fiam is játszik benne.