Színház

Boeing, Boeing

vígjáték, 2 felvonás, 140 perc, magyar, 2017.

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

Guinness Rekordok Könyvében is szereplő francia komédia, a Boeing, Boeing (Leszállás Párizsban). Marc Camoletti vígjátéka ugyanis a világon legtöbbet játszott francia színdarab, amely nem kis dicsőség, hiszen ugye Moliere is francia volt?

A klasszikus bohózati alapszituációban Bernard (Vidákovics Szláven), a felkapott francia építész minden férfi számára irigylésre méltó életet él. Nem csak Párizs gyönyörű látképe hever a lába előtt, de a világ óriás légitársaságainak álomszép légiutas-kísérői is az ő ágyában landolnak.
Berthának, a házvezetőnőnek (Vári Éva), arra sincs ideje, hogy felmondjon, miközben kénytelen nemzetközi konyhát vinni, a menü szinte óráról-órára változik. Ráadásul váratlanul beállít vidékről a házigazda halottá nyilvánított osztálytársa, Robert (Lipics Zsolt) is, aki egyik ámulatból esve a másikba igyekszik megtalálni a helyét a hatalmas forgatagban.

Bernard boldog, korántsem hétköznapi menetrendjét azonban váratlanul felborítják a Párizs feletti kedvezőtlen légköri viszonyok.

A(z) Pécsi Nemzeti Színház előadása

Stáblista:

Hozzászólások

8/10
Mameluk 2019 jún. 04. - 10:05:15 8/10
A 2019/20-as a 3. évada lesz az előadásnak a pécsi Kamaraszínházban. Klasszissal jobb, mint a Thália Színházban látott Boing, Boing. Osztályon felüli Vári Éva Berthája és Lipics Zsolt Robert-je. (Ez kell is Vidákovics Szláven Bernard-ja mellett). Stubendek Katalin (a sikere ellenére) kicsit visszafoghatná Judith-ját. Vlasits Barbara pedig megfontolhatná, hogy a "szőke-nő" viccekbe illő, butuskán visítozó Jacqueline-ja mennyire passzol a stewardess-ekkel szemben támasztott kemény követelményekhez.