Színház

BOI: Az út a fiútól a férfiig

táncelőadás, magyar, 2016.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A ProFitArt és a Pro Progressione produkciója

A tánc, a fizikai színház és Szlovákia különböző régiójából származó népzenék különleges fúziója. Hogy lesz a fiúból férfi a ma posztmodern társadalmában?

Az alkotási folyamat fókuszában a tinédzser fiú férfivá válása helyezkedik el, mindez a két generáció elváló tradícióinak és értékeinek kontextusában. A férfivé válás kérdése veszít fontosságából a modern társadalmi diskurzusban, miközben az egyén szerepe a családban és a társadalomban fontosabb, mint valaha. Olyan időkben találjuk magunkat, amikor a létező hagyományok rendszere meglazul, felbomlik.

Minden férfi - függetlenül korától és tapasztalataitól - a saját ideálját keresi. Minden gyerek hős akar lenni, függetlenül a hősiesség mibenlététől. A keresés az ösztönökből, a megfigyelésből és az utánzásból áll. Ideálja a különlegesség, tanítója a magány, vezetője pedig... egy nő. Lehetséges nem hősnek lenni? Lehetséges nem férfinak lenni egy férfi testben? Másnak lenni, mint a többi férfi a férfi-lét elárulása, gyávaság, frusztráció, talán még a 'csorda' cserbenhagyása is. Az elvárások terhe és a sztereotípiák keverednek saját maguk elárulásával. Kívülálló férfiak közössége vagyunk.

A(z) Bethlen Téri Színház előadása

Stáblista:

Hozzászólások