Színház

Bolond vasárnap

zenés komédia, 2 felvonás, magyar, 2010.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Vidám időutazás egy szovjet üdülőbe, vélt és valós hírességekkel, féltékeny elvtársakkal, elvtársnőkkel és az elengedhetetlen sokkterápiával....
Katajev a Bolond Vasárnap című fergeteges bohózatában szatirikus humorral ábrázolja a kommunizmus korát, a karrierizmust és a képmutatást. Szereplői a szovjet társadalom jellegzetes alakjai, karikírozott, bájosan gyarló figurák.
Egy bolondos vasárnapon, a szocialista Napsugár-üdülőben egymás után bukkannak fel a VIP vendégek, akik már nevükben hordozzák fő személyiségvonásaikat: Bujkálov, Sóvárgov, Sznobkó jelenik meg a színen. A bonyodalmak indítója, Zűrcsev eltárs túlbuzgó anyagbeszerzőként szeretne a szegény óvodai gyerekeken segíteni, de tervének megvalósításához kénytelen magasabb rangú személyiségnek kiadni magát. Az első hazugságot követi a többi, s a szereplők mit sem sejtve bújnak egymás bőrébe. Álférjek, nem várt feleségek jelennek meg a színen, valós és vélt hazugságokra, házasságtörésekre derül fény.
A commedia d'ell arte-szerű vígjátékban végül minden a helyére kerül, s előbb-utóbb mindenki megtalálja önmagát. A mesterien szerkesztett forgatókönyv remek dramaturgiával dolgozik, helyzetei pontosan kidolgozottak, s a hazugságok szövevénye a néző számára mindig áttekinthető marad.

A(z) Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtér előadása

Stáblista:

Hozzászólások