Színház

Connecting night

táncelőadás, 2017.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A Connector Táncfesztivál első alkalommal teremt lehetőséget és közös színpadot hobbi táncosok és professzionális táncművészek előadásának, bemutatkozásának.
Az első Connecting night koreográfiáit a szenvedély, a nőiség és a belső romlás háromszöge köti össze.

AM részről Barbarics Zsófi és Szabó Bence koreográfiáit mutatják be amatőr művészek.
Rövid szösszenetekben villantják fel a nőiség belső konfliktusait, megmutatva a kapcsolatok intimitását tápláló túlcsorduló érzelmeket a női lélek sötét oldalán keresztül, továbbá megpróbálnak rámutatni a belső értékek és külső elvárások ellentmondására.

"Oszlopok állták körbe, nem fák,
a mélyen alvó tavakat
és vizükben gigászi nimfák
nézték magukat álmatag." /Baudelaire/

Alkotók: Barbarics Zsófi, Szabó Bence
Előadók: Brezó Dorottya, Komesz Borbála, Kuti Luca, Kuti Sára, Molnár Anett, Mezősi Rita, Nagy Enikő, Rapi Brigitta, Szabó Dorottya, Szabó Krisztina, Szenteszky Zsolt, Tácsik Zsófia, Tóth Melinda, Varga Viktória, Véber Evelin, Nádas Klára, Tóth Melinda, Károly Fanni Vámosi Hanna, Német Nóri, Kárpáti Manuéla, Oláh Dorottya, Habók Lilla, Szász Ann, Szeles Melinda, Varga Zsuzsa
Zene: Montázs

A PRO oldalt egyrészről Barbarics Zsófi és Szabó Bence táncművészek duettje képviseli. Alkotásuk belső utazás, a lelket marcangoló konfliktusokkal és ennek a férfi-nő kapcsolati dinamikára gyakorolt hatásával.

Másrészről bemutatkozik a fiatal kortárs együttes a MA?ZE.
Nagy Emese, Simet Jessica és Várnagy Kristóf 2016 eleje óta dolgozik együtt. Az akkor még DART formációból kiválva, új néven megalapították a MA?ZE-t. A határtalan szenvedélyük és dinamizmusuk mely minden eddigi közös munkájukat jellemzi, mit sem változik, sőt, ezúttal egy még bátrabb és tökösebb hármasra lehet számítani, mint valaha.

Nagy Emese és Simet Jessica alkotó Charles Baudelaire: A romlás virágai című verseskötetéből inspirálódva, valamint saját tapasztalataiból merítve igyekszik a mai társadalomra és annak az adott hatalmi rendszerhez való viszonyára reflektálni Mal című duettjükben. A darab egy belső romlási folyamatot mutat be, mely elkerülhetetlen következménye a hamis valósághoz való ragaszkodásnak, megjeleníti az ember morális szabályrendszere és a rá nehezedő külső nyomás közötti harcot. Mindezt az előadók könnyed és látszatra felszínes atmoszférát teremtve adják elő, a bennünket körülvevő "máznak", illúziónak tartva tükröt.

Zene: Frank Bretschnedier/Kutiman
https://mazedancecompany.wixsite.com/mysite

A(z) Bethlen Téri Színház előadása

Hozzászólások