Színház

Cukor Kreml

színmű, magyar, 2015.

Értékelés:

3 szavazatból
Szerinted?

Oroszországban rend és béke van. A Nagy Fal távol tartja népünk külső ellenségeit: az átkozott kiberpunkokat, a képmutató katolikusokat, az eszement buddhistákat, a dühös muzulmánokat, a sátánistákat, a szodomitákat, a förtelmes metamorokat, az Istentől kapott alakjukat váltogató farkasembereket, a megaonanistákat. Népünk belső ellenségei azonban továbbra is folytatják átkozott tevékenységüket, ezért a cári titkosrendőrség a 2030-as években sem pihenhet, és az opricsnyikok ma is éjt nappallá téve dolgoznak, hogy hazánkat szóval és tettel tisztán tartsák. A hétköznapokat a társadalom minden szintjén bódulat hálózza be: a Kremlben, a Titkos Prikázban, a nagyvárosokban és vidéken is, mindenki álmokban, vallási rituálékban, közhasználatú drogokban és mesékben keresi a megnyugvás pillanatait. Minél mélyebb a tompaság, álom, annál nagyobb a boldogság, s a béke.

Az előadás ennek a homályban élő társadalomnak adja a keresztmetszetét, amiben múlt, jövő, valóság, álom, tény és sugallat végérvényesen összekavarodott.

A(z) Kamra előadása

Bemutató időpontja:

2015. május 15., Kamra

Stáblista:

Hozzászólások

10/10
elszabó 2015 máj. 27. - 00:45:22 10/10
Kalap le a fiatal rendezõ és a dramaturg elõtt is, nagyszerû elõadást hoztak létre! Tökéletesen hozzák Szorokin bizarr és szürreális látásmódját, valamint ehhez tartozó egyedi nyelvezetét is. A népbutító diktatúra orwelli víziójának szorokini változata eredetileg a vörös uralom utáni, sok tekintetben a cári viszonyokhoz visszatérõ orosz jövõképet ábrázolja. Arról már nem õ tehet, hogy a keresztényi erkölcs leple alatt titkosrendõrségi eszközökkel folytatott álságos harc a külsõ és belsõ ellenség ellen oly életszerûvé vált napjainkra kis hazánkban is. De nemcsak az aktualitásoktól jó a darab, hanem attól, hogy általánosan érvényeset mond a cukor Kreml nyalókáért magát eladó, a diktatúrát elfogadó néprõl és az azt kihasználó hatalmi elitrõl. Meg a remek rendezéstõl, a hatásos színpadképtõl és a kiváló színészi alakításoktól!