Színház

Diótörő

zenés játék

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Zene, tánc és mese egy estén.

A Pannon Filharmonikusok, a Pécsi Balett és a Bóbita Bábszínházhagyományteremtő céllal állítja színpadra a nagy klasszikust, A diótörőt.
A Kodály Központ kiváló akusztikai környzete, felemelő atmoszférájaragyogó családi programot rejt majd minden év decemberében.Pjotr Iljics Csajkovszkij A diótörő című remekműve a világ balettszínpadjainak állandó és megunhatatlan darabja. Ez a mű a zeneszerzőutolsó balettje, egyben utolsó színpadi műve. A diótörő előadásain,generációk nőttek fel, és kerültek közelebb a zenéhez és a tánchoz. Amű szimbólumrendszere minden korszak gyermekei számára érzékletesmódon jeleníti meg azt, hogy a gyermeki fantázia szabadon szárnyaló,színes és kalandos.
A történet alapjául E. T. A. Hoffmann Diótörő és az egérkirály című meséjeszolgált. A történet szerint karácsony éjszakáján kezdődik a jó Diótörő ésa gonosz Egérkirály háborúja, és Marika váratlanul a csata kellős közepébepottyan. Diótörő – akinek valódi kilétét a mese végéig homály fedi –bátorságának és jó szívének köszönhetően legyőzi a gonosz Egérkirályt, sezzel önmagáról is elhárítja a rontást. Marikát csodálatos utazásra viszi ajátékok országába, ahol a bűvös képzelet uralkodik. Fantasztikus lehetőségelőtt áll a Pécsi Balett társulata és a város közönsége, először lesz láthatóés hallható e mű a Pannon Filharmonikusok élő zenei kíséretével. És hogymég izgalmasabb legyen ez a vállalkozás, a Bóbita Bábszínház művészenéha narrátorként, néha pedig az előadás tevőleges résztvevőjeként leszjelen a produkcióban. A kezében lévő Diótörő bábbal segíti a nézőket.Előadásunk nem kíván aktualizálni, hiszen A diótörőnek pont a varázslatoskarácsonyi álom a lényege.

A(z) Pannon Filharmonikusok, Pécsi Balett és Bóbita Bábszínház előadása

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások