Színház

Diploma előtt

előadás, magyar, 2010.

Értékelés:

11 szavazatból
Szerinted?

Mike Nicols "Diploma előtt" című filmje tette világhírűvé Charles Webb regényét, melyben a nagykorúság határán álló Benjamin Bradock, minden lehetséges módon lázadni próbál szüleinek kispolgári életformája ellen, és ez végül egy unatkozó szépasszony, Mrs. Robinson karjaiba vezeti. A tiltott viszonynak az vet véget, hogy Benjamin beleszeret Robinsonék ártatlan és naiv lányába Elaine-be, és ez a különös szerelmi háromszög óhatatlanul is óriási botrányhoz vezet...

A(z) Madách Színház előadása

Bemutató időpontja:

2010. április 24., Madách Színház

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

rtgeva 2011 márc. 31. - 21:43:53
Én úgy gondolom, hogy ez egy szórakoztató jó darab.A szereplõk jól játszottak.Szerintem Udvaros Dorottya kitûnõen megoldotta a szerepet.
Szente Vajk is nagyon jól játszott.Ebben a darabban is bebizonyította tehetségét.Csak ajánlani tudom.
6/10
Tsarlee 2010 máj. 21. - 22:52:53 6/10
Többet vártam a darabtól, olyan semmilyen volt, mint mikor a szereplõk már alig várják, hogy vége legyen, és tudják, hogy még sok van hátra. A sztori ugyan ismert, de a Rendezõ úr máshova tette a hangsúlyokat a darabban, ezáltal kicsit más volt. Nagykálózy és Szente Vajk alakítását emelném ki. Mintha N.K. Eszterre írták volna a darabot, nagyon élt benne és nem játszotta túl. Csak miatta max. 6-os.
5/10
rues 2010 ápr. 27. - 11:36:28 5/10
Az elõadás nem tetszett!! Én az Udvaros szereposztással láttam és mégegyszer mondon nem nyerte el tetszésemet az elõadás. Miért nem?
Udvaros Dorottya szintelen, partnere a diplomás fiu erõtlen, kissé zavart volt. Nem hitette el a szerelmes fiu szerepét.A sok-sok szinpadi kép mozaikszerüen jelentek meg, szétszabalták az elõadást. Ez a rendezõ hibája. Ami jó volt filmen az nem sikerült a szinházban. Sajnálom.
8/10
Japcsi 2010 ápr. 26. - 10:02:01 8/10
Szerencsém volt megnézni mindkét szereposztással a darabot.
Nekem Nagy-Kálózy Eszterrel sokkal jobban tetszett. A távolságtartó anyát, a csábítót hitelesebben adta. Szente Vajk is jobban meg tudta formálni a karakterét. Átjöttek a poénok, de az elgondoltató mondanivaló is.
Udvaros Dorottya nem találta meg a karakterét, nem tudott elég távolságtartó lenni a Elaine-nel a lányával, és a csábító nõ szerepe sem ült annyira, ugyanakkor sokkal jobban jöttek ki a poénok az õ elõadásukban. Kovács Lehel nem tudott feloldódni a szerepben, folyamatosan úgy beszélt, mint aki verset mond fel.
Fodor Annamária és Holecskó Orsolya körülbelül azonos szinten teljesítenek.
Ami zseniális az a a díszlet! Fantasztikusan ötletes, egyszerû és kreatív. Nagyon tetszett!
Köszönöm az élményt!