Színház

Don Juan

vígjáték, 2019.

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Don Juan, a híres nőcsábász legújabb szerelme Donna Elvira, akit sikerül megszöktetnie a kolostorból. De mire megszerzi a nőt, már beleszeret valaki másba. És nem csak a nőkkel ilyen kíméletlen. Mindent és mindenkit megszerez, amire vágyik. Don Juan a pillanatnak él, minden percben habzsolja és élvezi az életet. És nem tűr senkit, aki ezt megakadályozná, aki ellenállna életszomjának, és végeredményben őneki. Történetében szerelem és halál, életvágy és megsemmisülés szervesen összekapcsolódik. De le lehet-e győzni szerelemmel a megsemmisülést?

A(z) Miskolci Nemzeti Színház előadása

Bemutató időpontja:

2019. október 4., Miskolci Nemzeti Színház

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

4/10
satan.adam00@gmail.com 2019 okt. 17. - 14:16:55 4/10
Az első felvonás nagyon tetszett, tökéletes feldolgozás, pazar színészi munka, remek díszlet. Kicsit bevonták a közönséget is, mindenki élvezte a darabot. Még a bagó sem volt büdös az elején.

Majd jött a második felvonás erős kezdéssel, az az esőjelenet fenomenális volt, tapsolt a közönség.

Majd olyan mélységekbe zuhant, hihetetlen.
Homoszexuális propaganda, rave parti a temetőben szintén bőrtangás férfiakkal, túltolt popcultúra utalások.

Aztán lement a függöny, szájbarágta a főszereplő a tanulságot és kb vége. Rengeteg elvarratlan, félbehagyott szál.
Leggagyibb befejezés amit ki tudtak találni, rendezői tehetségtelenség csúcsa hogy nem volt képes átadni a monológ lényegét a darabon keresztül.
Nagyon sajnáltam a színészeket, mert jól játszottak, sokkal nagyobb tapsot is kaphattak volna a végén, de közepes jutott m