Személy

Sir Elton John

színész, szereplő, zeneszerző
Született: 1947. március 25. (76 éves) (Anglia, London)

Legendás dalszerző-előadó, aki jelentős filmes és színpadi múlttal is rendelkezik. Az Oscar mellett számos Grammy- és American Music díjat is a magáénak mondhat. 1994-ben felvették a Rock and Roll Hall of Fame-be, 1998-ban pedig II. Erzsébet királynő lovaggá ütötte, majd egy évre rá neki ítélték a Grammy Legend díjat is. Tim Rice-szal együtt Oscar- és Golden Globe díjat nyert minden idők legsikeresebb rajzfilmje, az Oroszlánkirály betétdalaként közismertté vált "Can You Feel the Love Tonight"-ért. A film musicalváltozatát nagy sikerrel játsszák a Broadway-n és a londoni színpadokon. John és Tim Rice közös munkájának gyümölcse a Verdi-opera alapján írt Aida című Broadway-musical is.

Hozzászólások

Joan Fontaine 2019 szept. 21. - 20:02:51 Előzmény mapk
Ahogy mondod, teljesen egyetértek, ez hatalmasat szólt.
Ez a pali olyan istenadta tehetséggel és őserővel dübörög át a könnyűzene egén, mint egy úthenger, a legjobb értelemben. Lehengerlő, reszelős hang, tökéletes szakmai felkészültség, abszolút profizmus, és a méltán megérdemelt legmagasabb elismerések.

A világ talán legvonzóbb férfihangja, amit életem során hallottam, persze a képet mondjuk nem annyira nézem, próbálok a látottaktól elvonatkoztatni, és csak a fülemet, meg a lelkemet megnyitni.

Ha volt dübörgés, akkor jöjjön a világ egyik legszebb lírai száma is, fiatal és szexi meleg csávók nélkül, szintén egy szál zongorával, és egy szál Eltonnal, megdöbbentő hatásfokkal.

https://www.youtube.com/watch?v=yYTOhFpiBDI
mapk 2014 ápr. 07. - 19:33:12
Ez a legjobb száma szerintem, így, egy szál zongorával.
https://www.youtube.com/watch?v=FB4w-mO9lUQ