Így búcsúzott Elton John a közönségtől – örökre

A zenész a Goodbye Yellow Brick Road című dal eléneklésével tette le végleg a lantot.

Sir Elton eredetileg 2018. szeptemberében indult a Farewell Yellow Brick Road nevű turnéra. 333 koncert és közel öt év után a stockholmi koncerten hivatalosan is bejezte a turnét, és a zenélést is.

A búcsúkoncertet a Goodbye Yellow Brick Road című számmal zárta, de előtte még megköszönte a jelen lévő 45 ezer embernek, hogy támogatták a pályafutás során.

„Minden képzeletet felülmúló, csodálatos karrierem volt. Ötven év tiszta örömzenélés Hát nem vagyok piszok szerencsés?! De nem ülnék itt, ha ti nem lennétek. Megvettétek a kislemezeket, a CD-ket, az albumokat, a kazettákat, és ami még fontosabb, megvettétek a jegyet a koncertekre. Tudjátok, mennyire szeretek élőben játszani: ez volt az életem, hogy nektek játszhattam. Csodálatosak voltatok!”

A Goodbye Yellow Brick Road című dal a turné szinte minden állomásának zárószáma volt, július 8-án is ezt hallhatta utoljára a közönség. A dal 1973-ban jelent meg, és Sir Elton hetedik stúdióalbumának második kislemezeként és címadó dalaként is szolgált. Az Egyesült Királyságban, az Egyesült Államokban, Ausztráliában, Kanadában, Írországban, Új-Zélandon, Norvégiában és Dél-Afrikában a kislemezlisták első tíz helyéig jutott. A setlist.fm szerint

az elmúlt 50 évben körülbelül 1475 alkalommal adta elő élőben ezt a dalt.


(via NME)