Színház

E-Néző #20 Collective Dope: 2½ az 1ben

előadás

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A Collective Dope alapítói, Jenna Jalonen (FI) és Horváth Nóra (HU) egy olyan, háromfelvonásos online estet állítottak össze, melyben a néző betekintést nyerhet a művészeti és a programszervezői munkásságukba is. Kollektívájukkal ugyanis nemcsak táncelőadásokat hoznak létre, hanem közösségi programokat is szerveznek. Ezeknek az eseményeknek a célja, hogy az eltérő háttérrel és tánckultúrával rendelkező táncosok számára szakmai segítséget nyújtsanak és teret biztosítsanak egymás megismerésére.
2019-ben került megrendezésre a Trafóban az első [D]OPEN YOUR MOVE fesztivál, amelyből erre az alkalomra összeválogatták a "táncpárbaj" legjobb pillanatait. Nézd meg, milyen volt az urban dance és a kortárstánc első hazai találkozása! E fúzió sajátosságairól, valamint arról, hogy hogyan született meg az esemény, egy interjúban beszélnek a szervezők.
Végül, de nem utolsó sorban az alkotópáros Dope ‘I just wish to help you’ című, első közös előadásának táncfilm-adaptációját mutatják be, amely Ofner Gergely és Gryllus Ábris közreműködésével készült. A darab karaktereiben egyszerre van jelen a gyermeki kíváncsiság és egyfajta szuicid kísérletezési vágy. Keresik, vágyják a szélsőségeket, miközben ártatlan kíváncsisággal figyelik egymást, próbálják a másikat megérteni, támaszt nyújtani neki. A segítségnyújtás azonban sokszor ellentétes eredményt ér el, és mindkettejüket elragadja a robbanásszerű energia, amely kipördíti, eltaszítja őket egymástól. Ez az alkotás közvetlen párhuzamot von a kilátástalanság, az érdektelenség, az egymástól való elidegenedés, a droghasználat, a konvenciók és a szabadságvágy, valamint extrém és szélsőséges fizikai aktivitások között.

A program menete:
1. Best of [D]OPEN YOUR MOVE 2019
½. Interjú Jennával és Nórával
2. Dope ‘I just wish to help you’ - táncfilm
Alkotók, előadók: Jenna Jalonen, Horváth Nóra
Videófelvétel, vágás : Ofner Gergely
Zene: Gryllus Ábris
Fénytervező: Marvel Miklós

Hozzászólások