Színház

Egy perccel tovább

dráma, 1 felvonás, 70 perc

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Dráma egy felvonásban

A Vallai Péter Kortárs Előadóművészeti Fesztívál fődíjas előadása.

Mit rontunk el egy társkapcsolatban? Miért nem működik? Miért hozzuk jelenbe a múlt hibáit? – többek közt ezekre a kérdésekre keresi a választ nő és férfi.

A darabot Tallér Edina a Kalligram kiadónál megjelent Húsevő című saját regényéből írta színpadra.

A színpadi adaptáció egy harminc év körüli gyönyörű nő története, aki képtelen az életében a felelősség teljes döntések meghozatalára ezért egy álomba menekül, ahol megidézi életének fontos állomásait.

Miközben saját emlékei között kutat megpróbálja életre hívni társát, aki számára a legmegfelelőbb kalauz ebben az utazásban, a tökéletes férfit. Azonban a tökéletesség korántsem felhőtlen, a férfi személyében megidéződik az apja, a nevelőapja, a nagyapja vagyis minden fontos férfi szereplő az életében. Utazása alatt körvonalazódni látszik egy szörnyűségekkel teli múlt, amiben a megaláztatás, a családon belüli erőszak, a gyermekkorban elszenvedett traumák felszínre kerülése segít megérteni jelen helyzetét, ezzel közelebb kerülve önmaga megismeréséhez, és problémáinak megoldásához.

Tallér Edina kortárs magyar író szövege kiválóan alkalmasnak bizonyult arra, hogy humort nem nélkülözve mégis komolyan és érzékenyen reagáljon erre a tünetre. Bízunk benne, hogy előadásunkkal hozzá tudunk járulni ahhoz, hogy ezek az emberek meg tudják hozni saját felelősség teljes döntésüket, és el tudnak jutni olyan szervezetekhez, akik segítenek feldolgozni traumáikat.

Stáblista:

Hozzászólások