Színház

Elveszett paradicsom

dráma, 2 felvonás, magyar, 2010.

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Szenvedély, szerelem, élet vagy halál?
Vajon bejutunk-e az általunk kitalált paradicsomba vagy egy gyilkosság tudata örökre megmételyezi lelkünket? Lehet-e túlélés a rácsok mögött és lehet-e utána igazi szabadulás? Lehet-e újrakezdeni a semmiből, egy szál ruhában? Megvár-e a szerelem, vagy a hűséget lassan befedi az évek pora? Lehet-e beletemetkezni az alkotás örömébe és ez által bejutni az áhított paradicsomba? Feledhető-e a gyötrő valóság és a lelkifurdalás? Merünk-e élni és újjászületni, amikor sarokba szorított lesz az ember?
Sarkadi gigantikus és nagysikerű műve - egy vérbeli drámai krimi - nem csak a magyar irodalom egyik gyöngyszeme, hanem emléket állít az írónak, aki már nem élhette meg az ősbemutatót. Hirtelen halálának okát - akár a darabban - még mindig rejtély és titok fedi.

A(z) Ivancsics Ilona és Színtársai előadása

Stáblista:

Hozzászólások

Johann 2011 márc. 28. - 23:00:32
Most szombaton, tehát április 2-án este 18:00-tól bemutatják Sarkadi Imre Elveszett paradicsom címû drámáját Szentendrén, a PMK Színháztermében a Száguldó Orfeum színtársulat jóvoltából. Én tavaly láttam az Újpest Színházban ezt a remek darabot (ugyanebben a szereposztásban), s csak ajánlani tudom. Mint ahogyan amellett sem szeretnék szó nélkül elmenni, hogy március 15-i nemzeti ünnepünk alkalmából Érdemes mûvész kitüntetõ címben részesült a darab rendezõje (Dózsa László) és egyik fõszereplõje (Harsányi Gábor) is. Mindkettejüknek szívbõl gratulálok, igazán megérdemelték!
Sajnálom, hogy itt, a port.hu-n ez a bemutató meg sem jelenik, mint ahogyan a Száguldó Orfeum többi szentendrei bemutatójáról sem értesülhettünk itt. Remélem, ezt a hiányosságot mielõbb sikerül orvosolni, már írtam emailt is ez ügyben. Addig is a társulat saját honlapját ajánlom mindenki figyelmébe. No és magát a színdarabot. Sarkadi Imre utolsó drámáját.