Színház

Énekes madár

színmű

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Székely népi játék.

Az Énekes madár című szerelmes játék Tamási Áron egyik legszebb története: boldogságkeresés, szerelemkeresés, ég- s föld közt lebegés.

Két lánytestvér Gondos Eszter és Regina nevelik kishúgukat, de szeretni nem tudják őt. A lányok életét – főleg a falu szemében - a házasság tenné teljessé, ám udvarlóik, Bakk Lukács és Préda Máté a kézfogót csak halogatják. A felnövekvő Magdolna és szerelme, Móka tisztasága tart tükröt a korosodó lányok és legények számára, amelyben láthatják torzulásaikat és hiányosságaikat. A jó és a rossz szűnni nem akaró birkózása, a kisszerű gáncsoskodás azonban nem szabhat gátat a csodáknak.

A darabot Tege Antal rendezésében különleges zenei és képi megoldásokkal fonva, élő zenével és négytagú kórussal élvezhetik. Lépjenek be egy szinte időn kívüli világba velük, ahol a csodák valóban megtörténnek!

További szereplők: Katkó Ferenc, Csomós Lajos, Mlinár-Kőrösi Katalin, Gerner Csaba és Kiss Viktória.

Zenekar: zenekarvezető, zongora: Gulyás Levente, hegedű: Schäfer Szilveszter, brácsa, gitár: Rácz Gyula, gitár: Marksteiner Béla, furulya: Pribojszki Ferenc, szaxofon: Tóth Sándor, basszusgitár: Kolta Gergely, dob, cajon: Adamecz József.

 

Stáblista:

Szereplők

Kömény Móka, fiatallegény
Gondos Magdolna
Gondos Eszter
Gondos Regina vénleány

Alkotók

Hozzászólások